Plannen voor crematorium op Landgoed De Denneboom

Bijnen Uitvaartverzorging is voornemens om op Landgoed De Denneboom in Schijndel een crematorium te realiseren. Op 10 mei zijn de plannen aan de omwonenden gepresenteerd en het voorontwerp bestemmingsplan is ingediend bij de gemeente Schijndel.

Het crematorium zal naar verwachting medio 2017 worden gerealiseerd. Naast het crematorium zijn er plannen om een deel van het landgoed in te richten als natuurbegraafplaats. Hiermee ontstaat een plek waar alle facetten van een uitvaart kunnen plaatsvinden.

Behoud van cultuurhistorisch karakter
De huidige eigenaren van De Denneboom, familie Van Rijckevorsel, waren op zoek naar een nieuwe economische drager voor het landgoed. Belangrijkste voorwaarde in de zoektocht naar een geschikte kandidaat was dat het cultuurhistorische karakter van het landgoed bewaard blijft. “Het landgoed ademt een serene, haast sacrale sfeer. Bezoekers komen hier tot rust en vinden troost in de natuur. Daardoor leent deze bijzondere plek zich uitstekend voor een crematorium”, zegt Pauline van Rijckevorsel.

Voor zowel familie Van Rijckevorsel als voor familiebedrijf Bijnen Uitvaartverzorging staat een duurzame toekomst voor het landgoed voorop. Rien Bijnen, directeur: “Gezamenlijk hebben we een landgoedstichting opgericht die zorgdraagt voor het natuurbeheer. Zo blijft de natuurbeleving gewaarborgd.”

Over Bijnen Uitvaartverzorging
Bijnen Uitvaartverzorging is een Vughts familiebedrijf met 88 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten. “Je moet ervoor zorgen dat alles goed geregeld is” was het motto waarmee Marinus Bijnen in 1928 Bijnen Uitvaartverzorging oprichtte. Dit motto is door de generaties daarna ter harte genomen. Bijnen Uitvaartverzorging staat voor hoogwaardige persoonlijke ondersteuning tijdens het regelen van de uitvaart en het bijstaan van de nabestaanden in een moeilijke periode. Met alle facetten van de uitvaart in eigen beheer kan Bijnen  inspelen op de meest uiteenlopende wensen van de nabestaanden.

Met een expertise in natuurbegraven door het beheer van Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest in Oirschot en de duurzame uitvaart, als een van de zes oprichters van stichting GreenLeave, is Bijnen Uitvaartverzorging een regionale koploper in alle ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …