De 2 brugonderdelen worden geplaatst.

Plaatsing Trap ‘Muyserick’ hoogstandje van technisch vernuft

Grootse operatie: ‘Maatwerk tot op de centimeter nauwkeurig’

De plaatsing van Trap Muyserick op zaterdag 4 april is onder optimale weersomstandigheden gerealiseerd. Na de start in de vroege ochtend arriveerde de trapconstructie via de Grote Gent in twee delen op het Maurickplein.

Door Ton Wagenaars

Met het uitzonderlijke konvooi over de A2 arriveerde de trap ’s morgens op het Maurickplein, waar een tiental technici aanwezig was om de twee delen op hun plaats te takelen met behulp van twee imposante kranen die urenlang boven het plein torenden. Publiek was niet aanwezig wegens het coronavirus. Via een speciale livestream op bezoekvught.nl, maar ook middels NOVO3.nl en Avulo, kon het spectaculaire technische hoogstandje op afstand gevolgd worden. Daardoor werd goed gevolg gegeven aan de oproep om thuis te blijven en niet op het plein zelf naar de werkzaamheden te gaan kijken. Mede door de volledig afsluiting van het Maurickplein en de controle van de toegangswegen bleef het rustig. Rond 13.00 uur was de klus geklaard en waren de twee stalen delen met elkaar verbonden. De brug beslaat een lengte van 22,5 meter en weegt 24 ton.

Veel rekenwerk
Tijdens de lunchpauze overheerste tevredenheid en trots: “Tot op de centimeter nauwkeurig”, aldus een woordvoerder van de gemeente die verder wist te vertellen dat “er ook veel rekenwerk aan vooraf was gegaan.” De brug is vernoemd naar koetshuis Muyserick waar hij naartoe leidt. Ook voor Kasteel Maurick is de veilige oversteek, 4,5 meter boven de Boxtelseweg, van importantie. De brug moet Muyserick en Kasteel Maurick weer verbinden met het Maurickplein en dus het centrum van Vught. De komende twee weken zal de brug worden vervolmaakt met het plaatsen van de treden en de zijpanelen. Ook worden de twee zuilen van de entreepoort naar Maurick in alle luister herplaatst. Verwacht wordt dat de brug op vrijdag 17 april kan worden betreden.

Nieuwe beplanting met grote bomen
Naast alle aandacht voor de nieuwe brug was er bij de Vughtenaren tevens bewondering voor de aangelegde nieuwe beplanting met acht grote bomen en een aantal kleinere bomen en struiken, die samen het Maurickplein weer wat groener laten ogen.

 

Kijk ook bij

Toegangsbewijzen kerstvieringen H. Edith Stein Parochie

Ongetwijfeld hebben veel mensen zich afgevraagd hoe dat moet gaan met de kerstvieringen, wanneer we …