Home / Algemeen / Plaatsen beschikbaar voor de Winterschool
Patisserie De Rouw

Plaatsen beschikbaar voor de Winterschool

Begin januari is de 2e editie van de Winterschool voor 55-plussers in de gemeente Vught van start gegaan. Met veel enthousiasme wordt er deelgenomen aan de zeer diverse activiteiten. Zelfs de winterse buien verhinderden de deelnemers niet om op pad te gaan.

Inmiddels zit de eerste helft van de Winterschoolperiode er al weer op en is het tijd om vooruit te blikken op het programma van de maand februari. Enkele activiteiten zitten al vol, maar het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven voor een aantal programma-onderdelen.

Winterschoolactiviteiten in februari
Ben jij al besmet met het carnavalsvirus? Of houd je gewoon van gezelligheid? Dan is het Oeteldonks Gemintemuzejum een aanrader. Op 5 februari wordt een rondleiding in dit museum gehouden, met als speciale toegift een exclusieve tijdelijke expositie van de Oeteldonkse kunstschilderes Marion Janssen-Quaadvliet.
Wil je creatief aan de slag? Dan kun je op 6 februari een workshop Keramiek Schilderen volgen bij De Scheve Schup. Je beschildert op eigen creatieve wijze een beeldje of muurhanger, waar je nog lang plezier van zult hebben.
In de winter kun je prachtige foto’s maken. In de fotografieworkshop, die gepland staat op 19 februari, leer je onder andere hoe je mooie scherpe sneeuwfoto’s kunt maken. Neem je digitale camera mee en zorg dat de batterij voldoende is opgeladen!
Ook in februari kun je weer lekker sportief bezig zijn. In de omgeving van DePetrus kun je op 21 februari deelnemen aan een sportieve wandeling. Niet te lang, want tussendoor worden er ook nog oefeningen gedaan. MOVE Vught zorgt voor de begeleiding.

Koken met jongeren
Dit jaar gaan de deelnemers aan de Winterschool ook koken met jongeren. In het programmaboekje stond nog geen datum vermeld voor deze activiteit, maar dat wordt 27 februari van 16.30 tot 19.00 uur. Dan gaan de deelnemers aan deze activiteit, samen met leerlingen van het Maurick College, een gezond diner koken. Het diner wordt uiteraard ook gezamenlijk genuttigd. Heel mooi om met jongeren samen te werken en ervaringen uit te wisselen! Tijdens het koken krijg je allerlei tips en trucs, die je later ook thuis nog kunt toepassen.

Inschrijven
Je kunt het totale programma bekijken via de website van ABZ of Ouderen Samen. Aanmelden voor de activiteiten kan via de website www.abzvught.nl of door het inschrijfformulier in te vullen dat in de papieren brochure zit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …