Vijf jaar geleden liepen de jongens en meisjes van De Piramide bijna 14.000 euro bijeen!

Piramide houdt sponsorloop voor Dream4Kids

Op woendag 8 mei laten de bijne 340 jongens en meisjes van openbare basisschool De Piramide aan de Van de Pollstraat zich van hun sportieve kant zien. Iedereen, van kleuters tot en met groep 8, gaat dan rondjes lopen om en dóór de school. Doel van de sponsorloop is om geld bijeen te brengen voor de buitenspeelruimtes, maar zéker ook voor het goede doel: Dream4Kids.

Het is alweer 5 jaar geleden dat de kinderen van De Piramide voor de eerste keer een grote sponsorloop hielden. Daarmee werd toen het indrukwekkende bedrag van bijna 14.000 euro bij elkaar gelopen! Van die opbrengst werden beide schoolpleinen aantrekkelijker gemaakt, maar werden ook twee goede doelen met een forse donatie verrast. Vijf jaar later vindt de school de tijd rijp om wéér een sponsorloop te houden. De afgelopen weken zijn jongens en meisjes van De Piramide al langs de deuren geweest om zich te laten sponsoren. Dat kan voor een vast bedrag, maar óók per gelopen rondje. Die rondjes voeren zowel door de school als daar omheen. Het spreekt voor zich dat alle rondjes op 8 mei goed worden geteld, zodat de opbrengst zo hoog mogelijk kan oplopen.

Dream4Kids
Die opbrengst wordt voor een deel aangewend voor verdere aankleding van de beide buitenspeelruimtes bij de school. Zo wil de bovenbouw graag een basketbalpaal op het plein hebben. De rest van de bij elkaar gelopen euro’s is weer voor een goed doel. Dat is dit jaar Stichting Dream4Kids, die zich hard maakt om dromen van kinderen uit te laten komen. Op de website van Dream4Kids is een speciale actiepagina voor de sponsorloop in het leven geroepen. Daar kunnen ook donaties worden gedaan. De sponsorloop wordt 8 mei om 10.00 uur geopend door de jongste leerlingen. Zij lopen tot 10.30 uur hun rondjes. Om 10.45 uur is het dan de beurt aan de middenbouw, die drie kwartier gaat lopen. De jongens en meisjes van de bovenbouw starten op 11.45 uur. Ook zij lopen drie kwartier lang in hun eigen tempo door en om de school. Iedereen is uiteraard welkom en kan ter plekke ook doneren.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …