Joshua knipt met een gouden heggenschaar het lint door, als feestelijke start van het gezamenlijke kindcentrum van OBS De Piramide en Onder de Pannen. (Foto: Ingrid Hanegraaf)

Piramide en Onder de Pannen vinden elkaar in Kindcentrum

‘Samen staan we sterk’. Dat is het alleszeggende motto waarmee Openbare Basisschool De Piramide en Kinderopvang Onder de Pannen hun Kindcentrum officieel lanceerden. In het schoolgebouw aan de Van de Pollstraat is vanaf nu een complete voorziening gecreëerd, waarin onderwijs en opvang dagvullend samenkomen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De beide organisaties beginnen aan een avontuur dat op termijn moet gaan leiden tot een Integraal Kind Centrum (IKC). “Het kind staat centraal. Daar doen we het voor”, stellen directeuren Denise Hassing en Rob Sterke eendrachtig en gedreven.

Uitgerekend in het jaar dat Onder de Pannen 15 jaar bestaat, wordt een samenwerking met perspectief opgestart. De eerste contacten met De Piramide dateren van mei 2021. “We zijn toen gaan kijken of we vanuit eenzelfde visie en ambitie door konden gaan groeien naar uiteindelijk een Integraal Kind Centrum”, vertelt Piramide-directeur Denise Hassing. Het klikte direct tussen beide partijen. “Dat begint met de kijk op kinderen”, vult Rob Sterke aan. Bij de start van het lopende schooljaar begon Onder de Pannen dan ook met het invullen van de Buitenschoolse Opvang op De Piramide, waardoor de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar al bediend kon worden. In de afgelopen maanden werd dat format verder uitgebouwd naar de groep van 0 tot 12 jaar, van 07.00 tot 18.15 uur.

Hard gewerkt
“Kinderen komen hier nu de hele dag door samen om te spelen, te leren, te ontmoeten en zich te ontwikkelen”, legt Hassing uit. “Daar werken we met beide teams hard aan. We hebben hier de ruimte en beschikken over alle voorzieningen om samen te werken.” Onder de Pannen is met een negenkoppig team actief in het Kindcentrum: “Het is erg fijn dat we in een school zitten, waar we allemaal dezelfde kant op willen. Het is gemakkelijk verbindingen te maken, ook in thema’s, maandvieringen en andere activiteiten.” Beide partners beseffen dat ze elkaar echt versterken. “1 + 1 is in dit geval 3”, lacht Rob Sterke. “Ik denk dat kinderen hier beter van worden”, voegt Denise Hassing nog toe.

Er is op de dagopvang en bso bewust gekozen voor een rustige en natuurlijke uitstraling, die aansluit bij de kleuren en inrichting van de school. Zo geeft het Kindcentrum een warm en compleet gevoel. Dat belooft nog een hoop voor de toekomst.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …