Pimp je kleding of spullen in de meivakantie

Jongens en meiden tussen de 6 en 14 jaar zijn welkom in het Zero Waste Atelier Vught. Dit is een creatieve maakplaats voor kids. In de meivakantie is het thema daar: zomer!

Op maandag 2 en dinsdag 3 mei kun je, onder begeleiding van textielkunstenares Lynn-Kate Rosdorff, werken aan je eigen zomerse outfit óf attribuut. Van 10.00-12.30 uur word je ondergedompeld in allerlei (afval- en rest-)materialen om je eigen oude slippers, zonnebril, tas, petje, strandlaken, sieraad, zwembroek of andere kleding nieuw leven in te blazen. Zónde en belastend voor het milieu om oude spullen en textiel weg te gooien!

Upcyclen
Tover je oude jeans om tot korte broek of zomertas. Of upcycle je oude slippers tot nieuwe hippe slippers waarmee je de show steelt. Je knipt, scheurt, plakt, knoopt, naait, borduurt of schildert erop los.

Aanmelden
Het atelier is te vinden in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Meedoen? Meld je dan aan via de website www.vughtbeweegt.nl. Deelnemen aan het meivakantie-atelier kost € 17,50 voor 1 ochtend. Ook op donderdagmiddagen buiten de schoolvakanties is het Zero Waste Atelier open met allerlei verschillende zero-waste-workshops. Op Vught Beweegt vind je de workshops die nog gepland staan.

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …