philharmonie zuidnederland neemt magische clip op

De philharmonie zuidnederland heeft in Attractiepark Toverland een videoclip opgenomen. Geen dagelijkse routine voor musici en stafleden van het orkest, maar door de momenteel beperkte mogelijkheden om op te treden in een concertzaal of theater, zoekt het orkest naar andere wegen om klassieke muziek in haar kracht naar buiten te brengen. “Met deze clip willen we laten zien dat de ongelofelijke kracht van symfonische muziek ook via een digitaal kanaal naar voren kan komen. En wij hopen hiermee een breed publiek aan te spreken dat meer klassiek wil horen”, aldus Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland. De clip is vanaf nu te bekijken: www.philharmoniezuidnederland.nl/magie.

In de twee minuten en veertig seconden durende videoclip is de overbekende muziek Hall of the Mountain King uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg te horen. “Uitermate passende muziek voor een clip die in een attractiepark wordt gemaakt”, zegt artistiek programmeur Jos Roeden van philharmonie zuidnederland. “Het mysterieuze begin van de muziek, de opbouw van de spanning en het versnellen van het tempo, dat zijn natuurlijk bij uitstek ook de elementen die kenmerkend zijn voor een attractiepark. Beeld en geluid passen uitstekend bij elkaar, of eigenlijk versterken ze elkaar.” Communicatie Manager Tessa Maessen van Attractiepark Toverland wijst op de verbindende factor: “Voor zowel philharmonie zuidnederland als Toverland staat het creëren van belevingen centraal. Muziek is hierin onze verbindende factor. Door de samenwerking met philharmonie zuidnederland hopen wij voor een breed publiek een geluksmoment te verzorgen.”

#philgood
De philharmonie zuidnederland brengt geluksmomenten met live klassieke muziek in concertzalen en theaters in Zuid-Nederland, maar ook op scholen, tijdens grote evenementen of op verrassende locaties. Het coronavirus zorgt voor beperkingen. Publiek kan niet ontvangen worden en de musici, die normaal gesproken dag in dag uit naast elkaar zitten, missen het samenspel en het live spelen van concerten. Daarom zocht het orkest naar innovatieve manieren om toch in contact te blijven met zijn publiek in Zuid-Nederland, o.a. door het maken van online #philgood-momenten: een muzikaal hart onder de riem, een positieve muzikale boodschap. “Deze clip is weer een vervolgstap in onze #philgood-momentjes die we willen creëren”, vertelt Roeden. “Ik denk dat het fantastisch heeft uitgepakt met Toverland in Noord-Limburg als decor en daar zijn we het attractiepark meer dan zeer erkentelijk voor.”

De clip is gelanceerd via de websites en social media kanalen van philharmonie zuidnederland en Toverland. Uiteraard zijn bij het opnemen van de clip alle veiligheidsmaatregelen getroffen en zijn alle voorschriften van het RIVM in acht genomen.

Credits
orkest: philharmonie zuidnederland
locatie: Attractiepark Toverland
producent: Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland
content: Jos Roeden, Agnes Martens, Roxanne Doyen, philharmonie zuidnederland
concept, artdirection: Luidspreker – Creative Studio
opname: Beeldwerk TV

Kijk ook bij

Blackjack in trek als gezelschapsspel

Ingezonden mededeling De huidige lockdown duurt al enkele weken en het einde is nog steeds …