philharmonie zuidnederland concertseizoen 2019-2020

Een seizoen vol emoties en betrokkenheid in het teken van 75 jaar vrijheid

De philharmonie zuidnederland is een bruisend symfonieorkest voor iedereen en van alle leeftijden. Het orkest heeft een heldere visie op de toekomst. Met serie-abonnementen in 9 speelsteden en 32 concertprogramma’s die zich vertalen in 96 concerten op 20 verschillende locaties, is philharmonie zuidnederland ook in 2019-2020 een orkest dat ertoe doet in Zuid-Nederland én daarbuiten. De nieuwe seizoensbrochure vertelt het verhaal van een orkest dat doorlopend zijn grenzen verlegt en op zoek is naar mooie, nieuwe concertformules met vele premières, terwijl ondertussen de geliefde repertoirestukken op het hoogste niveau uitgevoerd worden.

2019-2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid, de voortgang van de succesvolle reeks Meisterkonzerte Aachen, het vervolg van het MCICM, bijzondere projecten tijdens bijvoorbeeld Cultura Nova en November Music, een intrigerende focus op Bach, de samenwerking met eersteklas koren, interessante debuten van solisten en dirigenten, excellente gastdirigenten, het voortzetten van kwalitatief hoogstaande educatieprogramma’s, talentontwikkeling en uiteraard de als altijd inspirerende samenwerking met chef-dirigent Dmitri Liss.

Daarnaast blijft de aanwezigheid in de regio op alle mogelijke manieren van levensbelang: van Limburgse Kerst via de unieke HAFA-concerten tot de populaire Carnavals- en Vastelaovendconcerten. De philharmonie zuidnederland staat namelijk midden in de samenleving en beschouwt kunst en muziek niet alleen als iets voor in de concertzaal, maar als iets dat een significante bijdrage levert aan de samenleving en kwaliteit van leven van alle inwoners in Zuid-Nederland.

Nieuwe brochure
Alle abonnementsconcerten en activiteiten zijn terug te vinden in de nieuwe seizoensbrochure. Deze verschijnt op 13 april en kan besteld worden via de website www.philharmoniezuidnederland.nl die verder ook alle relevante informatie bevat.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …