Peuter in Zicht: oudercursus over het opvoeden van peuters

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. Niet eten, slapen, luisteren en andere kinderen slaan.

Alle ouders van peuters hebben vragen rondom de opvoeding en zoeken naar oplossingen. Dat kunt u alleen doen, maar u kunt ook meedoen aan een oudercursus, om gezamenlijk over de opvoeding van peuters te praten.

Ervaringen delen
In de oudergroep is ruimte om met elkaar te praten over het opvoeden van peuters. Op een dvd/video ziet u voorbeelden van hoe andere ouders situaties oplossen. Maar u kunt ook uw eigen situaties en vragen inbrengen. In de oudergroep wordt dan geprobeerd een antwoord te vinden dat bij u, uw kind en uw situatie past. Zowel vaders als moeders kunnen meedoen. Naast het delen van ervaringen wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan kennis en informatie over de ontwikkeling van peuters. Deze informatie wordt onderbouwd met voorbeelden.

Informatie en aanmelden
De cursus wordt gegeven in kinderdagverblijf ‘Onder de Pannen’, Van Sasse van Ysseltstraat 2, 5262 HV Vught van 19.30 tot 21.30 uur op 11, 18 en 25 maart en 1 april. De groep bestaat uit ongeveer twaalf ouders, vaders en moeders. De bijeenkomsten worden geleid door een getrainde cursusleider. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Ouders kunnen zich aanmelden bij het regionaal trainingscentrum van het Centrum Jeugd & Gezin: www.ggdhvb.nl/cursussen, e-mail: regionaaltrainingscentrum@cjg-s-hertogenbosch.nl of telefoon 0800-6441414.

Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …