De pastores en acolieten op weg van de Mara Basiliek naar de Genadekapel in Kevelaer

Pelgrims Edith Stein zoeken steun tijdens bedevaart Kevelaer

De parochie Edith Stein uit Vught met kerken in deze plaats en Cromvoirt en Helvoirt hield op dinsdag 9 oktober voor de 12de keer een bedevaart naar Kevelaer in Duitsland. De ruim 60 pelgrims bezochten daar O.L.V. van Kevelaer, de Troosteres der Bedroefden. Bij terugkomst sprak de Kevelaergroep Edith Stein Vught van een voorspoedig verlopen bedevaart. Talrijke bedevaartgangers zochten steun bij de Troosteres der Bedroefden.

Verschillende pelgrims vroegen door middel van misintenties aandacht voor in het verleden verloren dierbaren of door ziekte getroffen naasten. Anderen hoopten op betere tijden voor de kinderen, kleinkinderen en familieleden. Een viering in de Maria Basiliek, een bezoek aan de Genadekapel en de Kaarsenkapel vormden een onderdeel van de bedevaart. In de Pax Christie kapel met een grote bloemenpracht deden de pelgrims samen de kruisweg. Daarnaast was er ruimte en tijd voor aandacht voor elkaar en de plaatselijke horeca met de talrijke winkels met heel veel kaarsen en devotiemateriaal.

Indrukwekkende viering
De pastores van de parochie Edith Stein Vught verzorgden een indrukwekkende viering in de prachtige Maria Basiliek waarin de moeder van Christus in een bloemenzee stond te pronken. Pastoor Mesch was deze keer de voorganger, geassisteerd door pastoor Leh en pastoor James met twee acolieten. Pastoor James stak de bedevaartkaars bij Maria aan. Wil van den Broek bespeelde in de Maria Basiliek te Kevelaer het bijzondere orgel voor de begeleiding van de zang van de bedevaartgangers.

Pastoor Mesch sprak met veel eerbied de misintenties van de pelgrims uit in zowel de Maria Basiliek als de Kaarsenkapel. Intenties uit dankbaarheid voor genezing van gevreesde ziektes, maar ook herinneringen aan overleden dierbare ouders en kinderen of kleinkinderen. Sommige intenties hoopten op genezing van ernstige zieken bij familieleden of een verzoek van en steuntje in de rug dat het goed zou gaan.

Kijk ook bij

Pablo Larrazábal prachtige winnaar KLM Open

Pablo Larrazábal had op de laatste hole nog een toegift. Met een birdie sloot de …