Pax Kinderhulp zoekt vakantiegastouders

Pax Kinderhulp organiseert al meer dan 50 jaar vakanties voor kansarme kinderen. Zij worden uitgenodigd voor enkele weken vakantieplezier. Geen dure uitjes of luxe fratsen, maar gewoon een periode waarin rust, liefde en geborgenheid in een gezin centraal staan. Deze kinderen hebben dat nodig omdat ze dit thuis door allerlei oorzaken missen.

Pax Kinderhulp is ook dit jaar weer op zoek naar gastouders/gastgezinnen, die heel gewoon willen meedoen aan een periode van rust en onbezorgdheid. De kinderen, in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar, komen naar Brabant om even weg te zijn uit hun thuissituatie. Fijn meedraaien in een gezin en samen spelen met andere kinderen. Een keer gaan zwemmen, lekker voetballen of met poppen spelen, dát is pas vakantie voor deze kinderen. Het meest genieten ze al van een beetje aandacht en huiselijke gezelligheid zoals we dat hier in Brabant kennen. Voor een goede relatie is geen uitgebreide taalkennis nodig. Met ‘handen en voeten’ ontstaat er al gauw een goede band. Deze band kan vaak intens en langdurig zijn. We zien dan ook dat de kinderen meerdere jaren opnieuw worden uitgenodigd en ook graag weer komen.

Niet alleen jonge gezinnen, ook eenoudergezinnen, ouderen van wie de eigen kinderen al de deur uit zijn, hebben wij graag als gastgezin. Het is vaak een enorme luxe voor zo’n kind om ook eens helemaal alleen de volle aandacht te krijgen.

De kinderen over wie het hier gaat komen uit Berlijn. Berlijn, zult u zeggen, dat is toch die prachtige stad met veel luxe en weelde. Inderdaad, Berlijn wordt door heel veel toeristen bezocht. En zij zien daar de prachtige gebouwen en monumenten. Maar achter deze façade liggen de minder mooie wijken, de volksbuurten waar veel kinderen te maken hebben met geweld, ruzies, drankmisbruik, agressiviteit en ga zo maar door. Ze komen uit gezinnen en kindertehuizen.

Als u meer wilt weten, aarzel dan niet, pak de telefoon en vraag vrijblijvend om meer informatie of een kennismakingsgesprek. U krijgt dan eerst een informatieboekje toegestuurd en vervolgens maken wij een afspraak met u.

Wanneer komen de kinderen?
Pasen 2018 24-3 t/m 6-4
Zomervakantie 2018 14-7 t/m 4-8
Kijk op de website: www.paxkinderhulp.nl
Informatie: Els Sibbelee 073-5031933 of Leny Veltien 073-5033825
E-mail sibbelee@home.nl of lenyveltien@gmail.com

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …