Schilderij 'Daisy' van Hanneke Gommers

‘Pats! Boem. Laat u verleiden door Hanneke Gommers’ in Museum Slager

Op zondag 19 maart opent de nieuwe expositie ‘Pats! Boem. Laat u verleiden door Hanneke Gommers’. Het is een brede, gevarieerde tentoonstelling met bekende én nieuwe werken van hoge kwaliteit. De schilderijen bevatten veel verrassingen en nodigen bezoekers daarmee uit om heel goed te kijken. Vandaar de titel: ‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’

Hanneke Gommers

Hanneke Gommers, geboren en opgegroeid in Vught, tekende en schilderde van jongs af aan. Ze volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en geeft nu zelf een dag in de week les in Waalwijk. Hanneke Gommers woont in de landelijke omgeving bij de Essche Stroom en dat buitengebied, met zijn natuur, planten en dieren, is een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. Bijzonder is vooral de combinatie die zij maakt met werken van grote meesters. “Ik leen de voorstelling om mijn werk een twist te geven, een sterkere emotionele lading of juist om betekenis te ontkrachten.”

Hanneke Gommers speelt met vroeger en nu en met schilders zoals Picasso, Matisse, Caravaggio en Rubens. ‘Playfulness’ is geïnspireerd door een bekend portret van Picasso van zijn vriendin Marie Therese. ‘Fruitfulness’ verwijst naar vruchten die Caravaggio schilderde, waarover Hanneke Gommers een abstract patroon heeft geschilderd. ‘Les demoiselles de Paris’ is ontleend aan een recente foto van Hanneke en vriendinnen voor het bekende café Les deux Magots in Parijs, waar vele kunstenaars dagelijks samen kwamen. Hanneke Gommers: “De herkenbaarheid van mijn vriendinnen is dan ver te zoeken, maar het gaat me om de ontregeling die ik schilderkunstig teweeg kan brengen. Ik leen van mijn vroegere schildercollega’s de compositie, de toets, de afbeelding of een deel daarvan en combineer dat met mijn eigen werkelijkheid.” Zo bestaat elk schilderij uit abstracte of juist herkenbare lagen die Hanneke Gommers met elkaar verbindt.

‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’ van Hanneke Gommers is van 19 maart tot en met 19 juli te zien in Museum Slager. Hanneke Gommers zal ook regelmatig aanwezig zijn voor een Meet & Greet. De eerste Meet & Greet is op zondag 16 april.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 1e en 2e paasdag gesloten. Entree € 12,50 inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 4; Museumkaart en Icomkaart: gratis.

Kijk ook bij

Harmonie Oude Post bestaat 100 jaar en presenteert: Raise a Glass – Swing when you’re winning

Harmonie Oude Post bestaat in 2023 100 jaar. In dat kader heeft ze niemand minder …