Patisserie groeit uit tot ambassadeur van Vught

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat Johan en Jeannette de Rouw hun bescheiden banketbakkerij startten in de Kloosterstraat in Vught. De afgelopen 25 jaar is het bedrijf onder de bezielende leiding van hun zoon Arthur en zijn echtgenote Doris uitgegroeid tot de beste patisserie van het land. Verschillende landstitels getuigen daarvan, maar het bedrijf ontpopt zich ook steeds meer als een ‘ambassadeur’ van Vught. Daarvan getuigen ook de onlangs gelanceerde Vughtse Voortruffelijke Champagne truffels.

De vertrouwde appelpunt, Bossche bol, het Brabantse worstenbroodje en de ongeëvenaarde nougatinetaart maken al 55 jaar deel uit van het assortiment van de Vughtse patisserie, maar daarnaast is het bedrijf zich al die jaren blijven ontwikkelen en zoeken Arthur de Rouw en zijn medewerkers steeds naar nieuwe producten om de klant te verwennen. Arthur: “ Ik ben er van overtuigd dat je het als MKB’er tegenwoordig alléén redt als je elke dag 100% met je bedrijf bezig bent. Alles moet kloppen, niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de service, reclame-uitingen, de presentatie en de beleving in de zaak. We proberen de ‘oude’ vertrouwde artikelen steeds weer te verbeteren en daarnaast zijn wij continue op zoek naar innovatieve producten om ons aanbod hip en trendy te houden. Dat is steeds weer uitdagend en daarom ga ik elke dag met veel plezier aan het werk. We besteden veel aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo komt het gehakt voor onze worstenbroodjes altijd van dezelfde boer en slager. Zodat we weten wat er gevoerd wordt en dat proef je terug in het vlees. Ook besteden we veel aandacht aan reductie van suiker en zout in de producten die we ontwikkelen.”

Arthur de Rouw vierde in maart zijn 50 ste verjaardag met de klanten door 50% korting te geven op het allerbekendste De Rouw product, de nougatinetaart. Arthur: “Ik had er heel wat van verwacht, maar niet dat het zo’n gekkenhuis zou worden. Van ’s morgensvroeg tot sluitingstijd liep het storm. Rond zes uur stond er nog een rij voor de deur. Dat zorgde de hele dag voor een leuk sfeertje. Ik werd regelmatig toegezongen door de klanten en als dan bleek dat er ook een van de klanten jarig was, werd ook daarvoor gezongen. Geweldig, dit zal ik nooit vergeten!”

Internationaal bezoek
De Rouw is als enige banketbakker in Nederland lid van Relais Desserts, een gezelschap van zo’n 80 toppatissiers uit de hele wereld. Dit gezelschap houdt jaarlijks een bijeenkomst waarbij ze een van de aangesloten leden bezoeken. In april 2018 brengen deze wereldtoppers een bezoek aan Vught. Arthur de Rouw: “Ik hoop dat tegen die tijd ‘DePetrus’ klaar is, dan kan ik mijn collega’s daar ontvangen. Een van de voorwaarden om lid te kunnen worden van Relais Desserts is de bereidheid om recepten te delen met andere leden. Daar hebben de klanten van het Vughtse bedrijf al een aantal lekkernijen aan te danken. Artur de Rouw: ”Zo worden b.v. de nougatreepjes, die wij brengen, gemaakt volgens een recept van de bekende Franse patissier Eric Escobar uit Montélimar. Ook werken wij binnenkort hier met vier Belgische collega’s aan de chocolade glasages voor Bossche bollen. Die techniek gebruiken ze in België bij de productie van eclairs. Van een collega uit Parijs hoorden wij hoe gewild macarons daar waren. Bijna 30% van de omzet werd gemaakt met deze lekkernij. Wij brachten onze macarons misschien iets te vroeg, maar nu is deze specialiteit ook in Nederland heel populair. Zo blijven wij altijd zoeken naar producten waarmee wij ons kunnen onderscheiden.” De reputatie van de Vughtse patisserie is ook buiten Nederland bekend. De Rouw krijgt aanvragen voor stages uit b.v. Frankrijk, België, Noorwegen en Duitsland.

Vught promotie
Mensen uit het hele land komen naar Vught om een bruidstaart te bespreken bij De Rouw, maar er worden steeds meer producten in het assortiment opgenomen die klanten verleiden tot een ritje naar Vught-Centrum. Er wordt de laatste tijd in het kader van ‘Vught promotie’ veel gesproken over de ‘highlights’ van Vught en dan valt daarbij steeds opnieuw de naam De Rouw. Doris de Rouw:” Wij zijn zelf dol op Vught. Het centrum krijgt steeds meer allure. Daarom hebben we de laatste tijd meerdere unieke producten aan het assortiment toegevoegd waarin de naam Vught voorkomt zoals: Vughtse hartverwarmers, Vughtse lichtgewichtjes, Vughtse chocolach en natuurlijk de laatste aanwinst de Vughtse Voortruffelijke Champagnetruffels. Ook verwerken we het silhouet van Vught steeds meer op onze verpakkingen.”

Veel van deze bijzondere producten lenen zich uitermate goed om cadeau te geven. Succes verzekerd! Dat geldt zeker ook voor het speciale assortiment dat De Rouw heeft ontwikkeld voor Pasen. Het zijn cadeautjes met allure en bijzondere smaken. Het gaat wel om ‘Limited Editions’ want het is enorm bewerkelijk om ze te maken. Dus tijdig bestellen, daarbij is het handig om de webshop op de website te bekijken.

 

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …