Home / Algemeen / Patisserie de Rouw Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door de verkoop van macarons
Patisserie De Rouw

Patisserie de Rouw Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door de verkoop van macarons

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50% van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten, vindt plaats tussen 15 en 21 maart 2018.

Van alle verpakkingen macarons die tussen 15 en 21 maart verkocht worden, doneert De Rouw 50% aan de NCFS, die zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met taaislijmziekte. De actie is een initiatief van Relais Desserts dat jaarlijks Jour du Macaron organiseert, waarop de aangesloten leden via acties doneren ten behoeve van de bestrijding van taaislijmziekte. Dit jaar is de Jour du Macaron op 20 maart.

Arthur de Rouw
Bijdrage aan strijd tegen taaislijmziekte
Arthur de Rouw: “Het voelt goed om via ons mooie ambacht bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze ernstige longziekte, die nog steeds niet te genezen is. Ik kan mijn passie voor macarons goed kwijt in deze sympathieke actie, die mede mogelijk werd gemaakt door sponsors als FrieslandCampina, Valrhona, Markelbach&Corne, Beko Verpakkingen en Q-Promotions. Het maken van lekkere en mooie macarons is moeilijk en vraagt veel vakmanschap, kennis en kunde. Net als al onze producten maken wij onze macarons met de hand, waardoor we alle aandacht aan deze delicate delicatesse kunnen geven. Tijdens de actieweek zorgen we voor macarons met bijzondere vullingen en smaakcombinaties die we ook nog eens mooi verpakken. Hierdoor zijn de macarons ook een mooi geschenk. Wat is er nu niet mooier dan het goede doel te steunen door te genieten van heerlijke macarons”, aldus Arthur de Rouw.

Pierre Hermé
Jour du Macaron is 13 jaar geleden opgezet door de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé, samen met Relais Desserts. Arthur de Rouw: “Een van de specialiteiten van Hermé is de macaron, waarmee hij wereldwijd bekend is geworden. Zes jaar geleden bracht Hermé een bezoek aan onze patisserie, een mooi moment waarop we onze passie voor patisserie in het algemeen en de macaron in het bijzonder konden delen.”

Klanten die in de actieperiode niet in de gelegenheid zijn in de winkel macarons te kopen en die toch mee willen snoepen voor het goede doel, kunnen hun macarons online bestellen in de webshop van De Rouw.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Philharmonie zuidnederland brengt eerste cd uit

Philharmonie zuidnederland brengt in het kader van het vijfjarig bestaan haar eerste cd in een …