Patisserie de Rouw valt in de prijzen met ‘My wife’s favorite’

Patisserie de Rouw in Vught introduceert een nieuwe lekker-nij met de naam My wife’s favorite. De mignon is een hommage aan Doris de Rouw en is samengesteld uit haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. ‘My wife’s favorite’ is uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van het echtpaar Doris en Arthur de Rouw in 2019. Er is nog meer te vieren; het Vughtse familiebedrijf zag zijn kaasvlinders, champagnetruffels en ‘Bonjourtruffels’ met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum.

De nieuwe lekkernij heeft het formaat van een mignon en is gemaakt van de beste kwaliteit amandel-frangipane met een smeuïg laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van zeer verfijnde pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde fijngeschaafde amandelen. Arthur de Rouw: “De afzonderlijke ingrediënten zijn de favoriete smaken van mijn echtgenote Doris. Na een jarenlange zoektocht heb ik die ingrediënten samen kunnen brengen in een creatie waarin alle smaken mooi samenvloeien. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit gebeurt in het jaar waarin we 25 jaar getrouwd zijn.”

Kaasvlinders met goud bekroond
Het Vughtse familiebedrijf viel onlangs met maar liefst drie producten in de prijzen bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), waaronder de kaasvlinders. Doris de Rouw: “Onze kaasvlinders zijn al meer dan 30 jaar een veelgevraagde specialiteit. Door de tijd hebben we ze steeds meer geperfectioneerd. We gebruiken de allerbeste natuurgerijpte pittig-belegen Goudse kaas die we dage-lijks vers in ons eigen atelier raspen. Aan het roomboterbladerdeeg is alleen een vleugje zout toegevoegd, meer heeft dit smaakvolle krokante koekje niet nodig om te schitteren. Door ze in niet te grote hoeveelheden te bakken, zorgen we ervoor dat onze kaasvlinders altijd supervers zijn.”

Ook de champagnetruffels, waarvan de receptuur vorig jaar werd verbeterd, werden met goud bekroond, evenals de nog maar sinds kort gelanceerde Bonjourtruffels. De Bonjourtruffels, gemaakt van een krokant omhulsel van feuilletine met blonde Dulcey-chocolade en gevuld met zachte romige gezouten karamel, zijn al vele malen over de toonbank gegaan als cadeautruffel en kregen een eigen banderol met teksten voor diverse gelegenheden erop.

In Franse sferen
De Rouw viert de prijzenregen van de Bonjourtruffels, champagnetruffels en de kaasvlinders met een prachtige nieuwe etalage in de sfeer van een Franse bistro, compleet met druiven, olijven en champagne. De champagne refereert niet alleen aan de champagnetruffels, maar ook aan de drank die een ultieme combinatie vormt met kaasvlinders. Het echtpaar De Rouw laat zich graag in-ternationaal inspireren. Als enige Nederlandse lid van de prestigieuze patisserievereniging Relais Desserts reisden ze onlangs naar Lyon, waar ze diverse patisserie-initiatieven bezochten en de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé opnieuw ontmoetten.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …