Passend werk? WSD denkt met je mee!

Info op weekmarkt Vught en Gestel

WSD komt graag in contact met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in hun zoektocht naar de mogelijkheden in passend werk. Daarom is dit sociaal ontwikkelbedrijf recent een campagne gestart. Met WSDate staan medewerkers van WSD de komende maanden op verschillende markten in de regio om zichzelf aan de mensen voor te stellen, en vooral naar hen te luisteren. Met vragen als ‘wat heb jij nodig om de eerste stap richting passend werk te zetten?’ en ‘wat kan ik voor jou betekenen?’ proberen zij te achterhalen of WSD naast hen kan staan in de zoektocht naar passend werk. Hierbij is altijd het uitgangspunt: kijken naar wat wél kan!

WSD ziet dat de waarde van werk voor iedereen verschilt. Voor de één is een stabiel inkomen de hoofdreden om te zoeken naar werk, terwijl een ander juist behoefte heeft aan meer structuur of een reden om ’s ochtends uit bed te komen. Voor sommigen zijn de sociale contacten een welkome en warme aanvulling op hun dagelijks leven. Wat de reden om aan het werk te gaan ook is, WSD kijkt graag samen met de mensen naar de mogelijkheden daarin.

Ieder traject begint dan ook met een goed gesprek. De WSD luistert en samen worden de mogelijkheden en belemmeringen in werk verkend. Op basis hiervan wordt een plan op maat opgesteld dat ruimte biedt om op eigen tempo te groeien richting werk. De deelnemer zit zelf achter het stuur, terwijl WSD helpt en ondersteunt waar nodig. Zo werken geïnteresseerden en WSD samen aan een toekomst waarin iedereen een plekje in de samenleving vindt.

Doelgroepen
WSD denkt mee met mensen van alle leeftijden en achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan: jongeren die gestopt zijn met school of vastgelopen zijn; mensen met psychische problemen; mensen met fysieke beperkingen; mensen die nooit of lang niet gewerkt hebben; immigranten die al lang in Nederland wonen. Voor deze en andere mensen staat WSD elke dag klaar om samen te kijken naar hoe zij mee kunnen doen op de arbeidsmarkt: wat kan wél?

Bezoek WSD op de markt
Ben jij nieuwsgierig naar wat WSD voor jou óf iemand in jouw netwerk kan betekenen? Kom dan naar een van de markten: Weekmarkt Vught donderdag 4-7; Weekmarkt Sint-Michielsgestel vrijdag 12-7; Jaarmarkt Oisterwijk zondag 28-7; Weekmarkt Son en Breugel donderdag 15-8; Hartemèrt Schijndel zondag 25-8; Jaarmarkt Oirschot zondag 1-9; Boxtel-Oost Dag zondag 8-9. Of neem voor meer informatie contact op met trajectconsulent Kim Hagens via k.hagens@wsd-groep.nl

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …