Pand 4 Kolommen wordt Centrum Duurzaam Wonen

In het pand waar voorheen restaurant ‘De 4 Kolommen’ gevestigd was, aan de Helvoirtseweg/N65 in Vught, wordt binnenkort het Centrum Duurzaam Wonen geopend. Hier kan iedereen terecht die vragen heeft over de energietransitie en duurzaam, gasvrij wonen.

“Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met de energietransitie”, zegt Bart-Jan van Alebeek, die samen met Theo van den Dungen eigenaar is van het nieuwe centrum. “Het Centrum Duurzaam Wonen dient daarom als informatiepunt rondom die energietransitie: wat betekent het als je duurzaam wilt gaan wonen en/of werken? Is het mogelijk, waar moet je beginnen en hoe ga je het regelen? Wij geven advies, maar we kunnen ook direct doorpakken: als spin in het web hebben we contacten met leveranciers van duurzame oplossingen. We vinden het belangrijk om alleen kwalitatief hoogwaardige oplossingen aan te bieden waar we ook echt achter staan. Hierbij kun je denken aan zonnepanelen, infraroodverwarming, elektrische boilers, warmwater-doorstromers en isolatie. Veel van deze producten zijn straks in ons centrum te vinden. Daarnaast hebben we een aparte ruimte die we gaan gebruiken voor presentaties en lezingen op het gebied van duurzaamheid.”

Feestelijke opening 22, 23 en 24 maart
Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart wordt het nieuwe Centrum Duurzaam Wonen feestelijk geopend. Het centrum pakt dan uit met inspirerende sprekers en een interessant programma, uiteraard met een hapje en drankje. Op vrijdag opent het centrum zijn deuren van 11u tot 20u en op zaterdag en zondag van 11u tot 17u. Iedereen is van harte welkom!

“Tijdens de officiële opening willen we mensen liefst direct verder helpen”, zegt Bart-Jan van Alebeek. “Daarom bieden we bezoekers van de opening een thuis-scan aan van €199 voor €50, waarmee we kijken hoe zij gasloos de toekomst in kunnen gaan. Daarnaast bieden we in de maand april onder de noemer ‘Kom van dat gas af’ een mooi programma aan, waar mensen zich voor in kunnen schrijven. In een viertal inspiratie-avonden lichten we verschillende aspecten van gasloos wonen toe, waaronder bijvoorbeeld zonnepanelen, elektrische warmwatervoorzieningen, infraroodverwarming en isoleren. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op onze website en op social media.”

Het Centrum Duurzaam Wonen is een initiatief van het Schijndelse bedrijf Enirgy. Enirgy is ervan overtuigd dat de toekomst draait om positieve energie in alle opzichten, of ‘positive enirgy’, zoals het bedrijf zelf aangeeft. Duurzaam leven, comfortabel wonen en kosten besparen. Behalve voor duurzaam wonen kunnen mensen bij het Centrum Duurzaam Wonen volgens Van Alebeek ook terecht als zij vragen hebben rondom duurzaamheid op de werkvloer. “Wij kunnen niet alleen adviseren over het gasloos maken van woningen, maar ook over bijvoorbeeld nieuwbouw, zorgcentra, horeca, kantoren, winkels en recreatie. Wie meer wil weten, nodig ik van harte uit om eens binnen te lopen!”

Meer weten? Kijk op www.centrumduurzaamwonen.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …