Pad voor pelgrims en goddelozen

Onlangs verscheen het boek ‘Pad voor pelgrims en goddelozen’, geschreven door Ardien Jansen van Oers. Ardien heeft haar jeugd met ouders, broer en zus doorgebracht op het Marktveld in Vught. Waar zij eerst bij de zusters Franciscanessen op de Maria- en vervolgens op de Annaschool zat en daarna op Regina Coeli. Schrijven was haar grote hobby. Dertig jaar geleden is ze met haar grote gezin naar Frankrijk verhuisd.

Op 73-jarige leeftijd liep Ardien een tocht van tweeduizend kilometer naar Santiago de Compostella. Tijdens deze tocht kwamen er jeugdherinneringen naar boven en kreeg ze inzicht in haar biografie, wat leidde tot dit boek. Een boek vol herinneringen, niet met familiefoto’s, maar met impressies gemaakt door twaalf kunstenaars rondom het thema voettocht, levensloop en ontwikkelingsweg. Dat resulteerde in mooie illustraties die het boek een extra dimensie geven.
Met de opbrengst van het boek steunt Ardien Jansen een goed doel. Al jaren lang steunt ze, samen met haar man en anderen, een school in Haïti. Op de ‘Ecole du Village’ in Torbeck, krijgen de allerarmste kinderen gratis onderwijs en twee warme maaltijden per dag. Dat het onderwijs gratis is, is belangrijk omdat het staatsonderwijs betaald moet worden en van slechte kwaliteit is. Daardoor kan de helft van de inwoners van Haïti niet schrijven of lezen. Om zoveel mogelijk geld over te houden voor de school, is het boek niet in de winkel te koop, maar alleen te bestellen bij Ardien Jansen.

Het boek telt 240 pagina’s en kost 24 euro. Bestellen kan door een mail te sturen naar ardien.jansen@gmail.com. Verzendkosten zijn 6 euro. Mariet v.d.Boer-Maas uit Vught die enthousiast is over het boek, zal vanwege het goede doel het boek, na bestelling en betaling bij Ardien, bezorgen in Vught en omgeving. Er zijn dan geen verzendkosten verschuldigd. Voor inlichtingen: mvdboermaas@gmail.com.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …