Overname restauratieactiviteiten Heijmans door Aannemingsbedrijf Nico de Bont

Heijmans droeg per 1 april haar restauratieactiviteiten over aan Aannemingsbedrijf Nico de Bont. Voor restaurateur Nico de Bont sluit de overname van tien medewerkers en twee restauratieprojecten naadloos aan bij de eigen portefeuille en ambities.

Aannemingsbedrijf Nico de Bont is verguld met de overname. Boudewijn de Bont, directievoorzitter van het bedrijf: “We leggen ons geheel toe op het restaureren en herbestemmen van monumentaal erfgoed. Wij zien het als onze missie om de historische waarden uit het verleden door te geven aan toekomstige generaties. We doen dat door monumenten met respect voor de historie te restaureren én door leegstaande monumenten via herbestemming en verduurzaming klaar te maken voor de toekomst. De werken en de specialismen van Heijmans passen daar perfect bij.”

Overdracht met een gerust hart
Directeur Jan Kleijn van Heijmans Woningbouw: “Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught had direct onze voorkeur. Een absoluut toonaangevend restauratiebedrijf dat – net als wij – met passie het vak uitvoert én dat voorop loopt als het gaat om innovaties. Bovendien is het een solide partij uit het TBI-concern. En, ook erg prettig, onze medewerkers houden hun werkgever in hun vertrouwde regio. We dragen onze werken en mensen dan ook met een gerust haar aan hen over.”

Expertise in waterbouwkundige restauraties
“Heijmans Restauratie heeft met name veel expertise op het gebied van complexe waterbouwkundige restauratieprojecten. Decennialang werkten zij aan de restauratie van de Bossche Vestingwerken, maar ook aan tal van historische forten, bruggen en sluizen. Dat specialisme sluit naadloos aan bij ons team Forten & Vestingwerken. Voor een verantwoorde uitvoering van dit soort projecten zijn goede restauratiemetselaars essentieel. Deze worden echter steeds schaarser en het is erg mooi dat we ons team op deze manier kunnen versterken. Ook de geografische spreiding van hun werken, in Zuid-Nederland en de Randstad, sluit goed aan bij die van ons. De projecten kunnen we perfect aansturen vanuit onze vestigingen in Vught en Amsterdam”, aldus De Bont.

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …