Foto: Kim van Kempen (kimvankempenphotography)

Ouders van basisschool De Springplank organiseren ‘tegel-verwijder-estafette’

Basisschool De Springplank kwam voor een ingewikkeld dilemma te staan de afgelopen weken. Vlak voor de coronacrisis uitbrak, was er namelijk groen licht aan hovenier BTL gegeven om te starten met de aanleg van een groen schoolplein. Ouders en school hadden hier maanden naartoe gewerkt. Een van de ouders, Roy Wouters, had zelfs vrijwillig het gehele ontwerp voor zijn rekening genomen. Er was echter nog wel een financiële uitdaging. Ondanks dat de provincie Noord-Brabant en De Springplank zelf stevig bijdragen aan de aanleg van het groene schoolplein en ook de gemeente een bijdrage levert, is er nog een flinke extra bijdrage nodig om er echt een mooi groen schoolplein van te maken.

Een van de manieren om geld te besparen, is door ouders van leerlingen van De Springplank zelf de handen uit de mouwen te laten steken en alle tegels te laten verwijderen. Maar hoe doe je dat in tijden van corona? Het voelt überhaupt al raar om in deze tijd nóg meer van ouders te vragen. De aanleg van het plein kwam echter steeds dichterbij. Gelukkig bedacht de werkgroep Groenschoolplein een alternatief: een tegel-estafette. Ieder gezin gaat een half uurtje alleen aan de slag op het schoolplein met het verwijderen van tegels, daarna komt het volgende gezin. Ondanks dat ouders momenteel veel ballen in de lucht houden, waren de reacties hartverwarmend; binnen één dag was de hele estafette ‘overtekend’ met gezinnen die aanboden te helpen.

Het groene schoolplein van De Springplank is er financieel echter nog niet en start een crowdfundingactie via www.vergroendespringplank.nl (alle steun is welkom!). Dankzij de tegel-verwijder-actie van de ouders is er echter een heel belangrijke stap gezet om straks toch een mooi groen schoolplein te realiseren.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …