Ouderenadviseurs zijn specialisten!

Ouderen Samen is een vrijwilligersorganisatie in Vught. De vrijwilligers zijn allemaal 55-plus. Sommigen van hen zijn ouderenadviseur.

Het woord zegt het al: een ouderenadviseur adviseert ouderen. Hun specialiteit: zij weten precies wat er in Vught voor ouderen allemaal is én zij kunnen goed luisteren. Veel ouderen stellen dat zeer op prijs. Er is zoveel veranderd en de veranderingen gaan zo snel. Mensen blijven veel langer zelfstandig wonen en behouden in grote mate de regie over hun eigen leven. De gemeente biedt wel talloze voorzieningen aan en juist daar weet een ouderenadviseur alles vanaf. Hij of zij heeft een training gevolgd en wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Gemma Straathof is een van de enthousiaste ouderenadviseurs: “Het is mijn taak als vrijwilliger om die kennis te delen met de ouderen van Vught en omgeving. Het is leuk werk om te doen en je leert van de levenservaringen van de ouderen die je bezoekt.”

Mevrouw Bekkers wil zoveel mogelijk genieten
Mevrouw Bekkers (*) kreeg net als alle andere 75-plussers in Vught en Cromvoirt een brief in de bus met de vraag of zij prijs zou stellen op een huisbezoek van een ouderenadviseur. Ze stond daar wel voor open, ook al vond ze het een beetje spannend. Onder het genot van een ‘bakske koffie’ maakte ze kennis met Gemma Straathof. Mevrouw Bekkers: “Ik merkte al gauw dat zij goed op de hoogte was en echt een brug sloeg tussen wat er in mijn leven speelt en wat de mogelijkheden zijn om mij tegemoet te komen.” Ze heeft er absoluut geen spijt van dat ze op de uitnodigingsbrief is ingegaan: “Ik denk dat veel mensen niet weten dat we hier in Vught ouderenadviseurs hebben. Dat is jammer, want die vrijwilligers doen goed werk! Ik heb veel meegemaakt en ik wil nu vooral genieten. Gemma heeft daar, met haar kennis van zaken en haar luisterend oor, zeker een steentje aan bijgedragen!”

Contact met Ouderen Samen
Denkt u dat u ook baat zou kunnen hebben bij een gesprek met een ouderenadviseur? Stuur dan een mailtje naar info@ouderensamen.nl of bel naar Welzijn Vught (073-6565350). Op de website www.ouderensamen.nl vindt u ook veel informatie.

* Uit privacy-overwegingen is de naam Bekkers gefingeerd.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …