Ouderavond over alcohol en blowen

Veel jongeren krijgen in hun omgeving te maken met alcohol en blowen. De ouderraad van het Maurick College nodigt ouders uit voor een interactieve voorstelling over omgaan met drank en drugs op dinsdag 23 oktober van 20.00 tot 22.00 uur, inclusief napraten.

Op deze avond krijgen de bezoekers inzicht in de leefwereld van jongeren en de invloed van groepsdruk. Naast informatie over de gevaren van alcohol en blowen, willen veel ouders vooral weten: hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten? Deze voorstelling geeft inzicht in en adviezen over wat je als ouder kunt doen. De avond wordt verzorgd door DNL (De Nieuwe Lichting). DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gesprek met je kind centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: ‘wat zouden jullie doen?’ Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène. Een programma dat u inzicht geeft in uw rol als ouder, met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen! Reacties van ouders na eerdere avonden: “Het ging echt over de praktijk en is daardoor herkenbaar.” “Leerzaam, leuk dat het interactief is!” “De interactie vond ik zeer positief. Hieruit blijkt dat de meeste ouders voor dezelfde dilemma’s staan.”

Aanmelding
Stuur voor 16 oktober een mailtje met uw naam en het aantal personen waarmee u komt naar ouderraad@maurickcollege.nl. Inloop in Forum Maurick College vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Geïnteresseerde ouders worden verzocht indien mogelijk te voet of op de fiets te komen.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …