Oud-wethouder Jef Teulings overleden

In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 februari is oud-wethouder Jef Teulings op 69-jarige leeftijd overleden. Hij werd, samen met Ben Brands en Willem Kramer, wethouder na een ’landslide’ verkiezingsoverwinning van de SP in 2006. De partij haalde bij haar debuut in de Vughtse politiek meteen het grootste aantal stemmen en kwam met 5 zetels in de gemeenteraad.

Vóór zijn wethouderschap was Jef maatschappelijk werker in het leger. Tijdens die tijd ging hij ook vaak mee op buitenlandse missies. In zijn periode als wethouder, die duurde tot 2010, had hij o.a. cultuur, onderwijs en armoede in zijn portefeuille. Hij stond voor een wereld waarin geen armoede bestaat en waarin iedereen gelijk is. Het eerlijk verdelen van de welvaart over de verschillende bevolkingsgroepen. Tijdens het afscheid van het college in een extra raadsvergadering 28 april 2010, stond burgemeester Van de Mortel ook kort stil bij de persoonlijke verdiensten van Teulings: “Open houding en laagdrempelig, zorgde mede voor de succesvolle invoering van de Wmo en maakte een eind aan de problemen rond de nieuwbouw van het Maurick College.”

Na zijn wethouderschap was Jef Teulings onder meer vrijwilliger bij vluchtelingenwerk. Ook Theater de Speeldoos lag hem na aan het hart. Dat betekende dat hij zich weer verkiesbaar stelde voor de SP in Vught. “Nu zijn we 8 jaar verder en het wordt hoog tijd om weer een leefbaar klimaat neer te zetten”, zei Teulings destijds. Zijn laatste move was opmerkelijk. De oud-wethouder werd campingbeheerder van camping de Mosterdpot in Woudrichem.

Sjoerd Janssens

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …