Joseph Verzandvoort

Oud-wethouder en raadslid Vught Joseph Verzandvoort overleden

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 6 april vertelde Bregje Peijnenburg, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, dat zij zojuist het trieste bericht had ontvangen dat haar partijgenoot Joseph Verzandvoort was overleden. Verzandvoort was raadslid en fractievoorzitter van GB in de periode 1986 tot 1998 en later van 2014 tot 2019, toen hij na een hartoperatie met tegenzin de raad moest verlaten. Van mei 1994 tot en met juni 1997 was Verzandvoort wethouder van o.a. openbare werken.

Op 29 juli 2020 kreeg hij, in aanwezigheid van burgemeester Van de Mortel in het raadhuis de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ opgespeld door zijn echtgenote Annelies, die zijn politieke activiteiten van het begin af ondersteunde. Burgemeester Van de Mortel wees in zijn toespraak op enkele bijzondere momenten tijdens het wethouderschap van Verzandvoort. Zo maakte hij als wethouder de overstroming van de A2 mee in 1995. Ook werd hij als waarnemer namens de Verenigde Naties naar de verkiezingen in Namibië gestuurd. Verzandvoort kreeg zijn Koninklijke onderscheiding niet alléén voor zijn raadswerk. Hij was ook actief in het maatschappelijk leven o.a. voor de Vincentiusvereniging, de Kringloopwinkel en het Sint-Nicolaascomité, dat in Vught vele jaren de intocht van de Sint organiseerde. Daarnaast was hij vrijwilliger bij allerlei verenigingen en evenementen.

Joseph kreeg van huis uit de belangstelling voor de dorpspolitiek met de paplepel ingegoten. Zijn vader nam in de jaren ’60 tot ’80 de Vughtse politiek via ingezonden artikelen in de krant regelmatig ongezouten onder vuur. Zelf zette Verzandvoort zijn belangstelling voor de Vughtse politiek om in een langdurige inzet via de lokale partij Gemeentebelangen. Bregje Peijnenburg: “In Joseph verliezen wij een fijn en aimabel mens die voor iedereen klaarstond. Hij beet zich vast in de materie en was alleen op basis van steekhoudende argumenten te overtuigen. Ook stond hij midden in de Vughtse samenleving, was daardoor van veel wat er speelde in Vught op de hoogte en voor iedereen benaderbaar.“

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …