Foto: VLA Fotografie

Oriëntatiecursus musical voor groep 3

Van 8 mei tot 19 juni verzorgt ‘Onze Musical’ op woensdagmiddag van 16.15 tot 16.45 uur in Elzenburg een oriëntatiecursus musical voor kinderen uit groep 3. Het thema is de nieuwe musical ‘Heksen’ naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. De kosten bedragen 36 euro, inclusief een entreebewijs voor een uitvoering van ‘Heksen’. Informatie en aanmelden: onzemusical.nl/mini-cursus.

Door Maarten Kroese

Cursusleiders Mary-Ann Schonk en Jacques Noyons hebben er zin in. Jacques: “Het is zo hartverwarmend hoe die enthousiaste jonge 6- en 7-jarigen hun eerste stappen op het toneel doen. Ze kunnen ervaren hoe het is om teksten en liedjes te onthouden, te dansen en om voor publiek te spelen tijdens de afsluitende mini-voorstelling. Dan kunnen de ouders en familieleden trots genieten van hun lieverdjes. Bijzonder leerzaam, want musical spelen vereist onder meer discipline en sociale competentie.”

Spannende productie
‘Onze Musical’ verzorgt vanaf 9 juni een aantal voorstellingen van de nieuwe musical ‘Heksen’. De tekst van Roald Dahl is tot een musical bewerkt door Lotte Kok en Fenna Riethof, met originele muziek van Jacques Noyons. Zo’n 150 basisschoolleerlingen werken het hele jaar toe naar de 12 voorstellingen in Elzenburg. “Inmiddels zijn we goed op weg, volgens mij wordt het een leuke en spannende productie. We hebben de planning goed voor elkaar, lastig in een periode met zoveel vrije dagen. Alle rollen zijn netjes verdeeld over de cast, waardoor ieder kind voldoende aandacht krijgt. Iedereen speelt meerdere voorstellingen, waardoor alle familieleden van de kinderen kunnen genieten.”

Kweekvijver
Elzenburg heeft nu ook een sportzaal. Noyons: “De kinderen uit de sportzaal komen kijken bij de musical en omgekeerd. Dat levert een leuke kruisbestuiving op. Gemeente Vught is blij met onze activiteiten in Elzenburg. Voor een laag bedrag per kind bieden we een mooi en verantwoord programma. De oriëntatiecursus heeft een tweeledig doel. Jonge kinderen maken op een speelse manier kennis met zingen, dansen, toneelspelen en optreden. Daarnaast hebben wij een ideale kweekvijver voor onze nieuwe producties. Voor de deelnemende kinderen, ouders, Mary-Ann en mij wordt het een drukke, maar heerlijke periode. We verheugen ons er echt op.”

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …