Orgelconcerten in Sint-Janskathedraal

In de Bossche Sint-Janskathedraal worden deze zomer meer dan 20 orgelconcerten gegeven op het vermaarde orgel. Acht concerten op de dinsdagavond en vijftien zaterdagmiddagconcerten.

Het eerste concert van 2018 is op dinsdagavond 22 mei. Dan speelt de Franse organist Frédéric Blanc (1967). Hij heeft van zijn leermeesters André Fleury in Parijs en Marie-Madeleine Duruflé de grootse traditie van het Franse orgel geleerd. Frédéric Blanc won verschillende internationale concoursen in Chartres en Parijs. Hij heeft een internationale carrière als solist en orkest-begeleider en bespeelt sinds 1999 het groot Cavaillé-Coll-orgel in de Notre-Dame d’Auteuil in Parijs.

Het programma is zeer gevarieerd en laat alle kleuren en klanken van het orgel horen in werken van erkende meesters als Bach, Händel en Guilmant. Daarnaast klinken werken van de Portugees Seixas, de Fransman Lefébure-Wély en de Russische componist Borodin. Blanc sluit af met een beroemde mars van de Brit Elgar en een eigen improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ruim 60 minuten. Entree: € 10. Donateurs betalen € 50 per jaar en hebben gratis toegang.

Meer informatie: zie www.orgelconcerten-hendrik-niehoff.nl en www.brabantorgel.nl.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …