Oranje Fonds zoekt vrijwilligers die ertoe willen dóén tijdens NLdoet

Grootste vrijwilligersactie op 11 en 12 maart

Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor een ander tijdens NLdoet 2022. Op 11 en 12 maart houdt het fonds voor de 18e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dagen zijn in heel het land zo’n 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóén voor andere mensen. Aanmelden kan via nldoet.nl.

Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang voor onze samenleving. En door de coronacrisis zijn ze alleen nog maar belangrijker geworden. Veel verenigingen en stichtingen in ons land hebben hun werk de afgelopen twee jaar anders moeten inrichten. Denk bijvoorbeeld aan zorgboerderijen, voedselbanken en buurthuizen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten moesten op een alternatieve manier georganiseerd worden, en ook zijn veel dingen noodgedwongen blijven liggen. Zoals het opknappen van binnenruimtes en het organiseren van uitstapjes of evenementen voor de doelgroep. Hulp is dit jaar tijdens NLdoet dan ook extra welkom. En omdat er duizenden activiteiten zijn in heel het land, is er altijd een te vinden die bij je past. Of je nu van koken, doe-het-zelven, tuinieren of bijvoorbeeld spelletjes spelen houdt.

Kennismaken
Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. En niet alleen in Nederland. Ook op alle Caribische eilanden van ons Koninkrijk wordt meegedaan aan de actie.

Letterlijk en figuurlijk ertoe dóén
“Iedereen doet ertoe, dat is onze overtuiging”, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. “En NLdoet geeft mensen de mogelijkheid om er letterlijk en figuurlijk nóg meer toe te doen. Want je kunt op die manier iets betekenen voor een ander. Doordat je de tijd maakt om bijvoorbeeld een wandeling te maken met een oudere, voelt diegene ook dat-ie ertoe doet. Of doordat je de gemeenschappelijke ruimte opknapt in een dorpshuis, maak je het mogelijk dat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten. En dat maakt, zeker voor mensen die weinig contacten hebben, een wereld van verschil. Daarnaast is NLdoet voor alle deelnemers een geweldige manier om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe contacten te leggen.” Omdat het Oranje Fonds in alle uitingen uitdraagt dat iedereen ertoe doet, communiceert het fonds dan ook in alle uitingen rondom NLdoet: NLdoetertoe.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen kan meedoen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …