Oranje Fonds roept op voor een dag vrijwilligerswerk

Het Oranje Fonds organiseert voor de 14e keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, dit jaar op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. NLdoet geeft verenigingen en stichtingen in het hele land de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

Ook in Den Bosch en omgeving zijn op die twee dagen mooie en leuke vrijwilligersactiviteiten te doen bij verschillende sociale organisaties. Denk aan: het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf en een speeltuin, of het begeleiden van uitjes met ouderen of gehandicapten. “Wij roepen, ook in Den Bosch en omgeving, jong en oud op om de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden via www.nldoet.nl/vrijwilligers voor een klus bij hen in de buurt. Ze zullen ervaren dat het niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook ontzettend belangrijk en dankbaar werk is. Met jouw inzet beteken je écht iets voor een ander. Bovendien hebben organisaties er naderhand nog maandenlang plezier van”, aldus Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Jaarlijks doen duizenden organisaties mee aan de unieke vrijwilligersactie NLdoet. In alle uithoeken van het land kunnen mensen aan de slag. De klussen zijn zo divers dat er voor ieder wat wils is: of je nu het liefst een high tea verzorgt voor ouderen, met je voeten in de klei staat in een voedseltuin of met een verfroller een buurthuis opknapt. Samen met collega’s, familie of vrienden kunnen mensen er een prachtige dag van maken. Vorig jaar werden ruim 9.500 klussen geklaard met zo’n 350.000 betrokken Nederlanders. Dit jaar staat de teller al op ruim 9.700 klussen.

Vrijwilligers in de spotlights
Niet alleen wordt er heel hard gewerkt op die twee dagen, het Oranje Fonds zet hiermee ook vrijwilligerswerk in het algemeen in de spotlights. Douwes: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet brengt organisaties op een laagdrempelige manier in contact met nieuwe krachten. Ook laat het zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Uit de opkomst elk jaar blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.”

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds wil dat niemand zich buitengesloten voelt en dat iedereen kan meedoen in onze samenleving. Daarom steunt het sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …