Oranje Fonds helpt Hospice met 25.000 euro

Wat in 2015 is begonnen als een uitgesproken wens van enkele personen, wordt medio 2019 werkelijkheid: een eigen hospice in Sint-Michielsgestel met een bedrag van 25.000 euro van het Oranje Fonds.

Het idee wordt uitgewerkt. Er wordt informatie verzameld, veel informatie. Want er is genoeg te lezen over de palliatieve zorg en de wens om het laatste stukje van het leven op een mooie wijze te kunnen afsluiten. We worden steeds ouder. De overheid stimuleert ons om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dat leidt tot eenzaamheid en het steeds kleiner worden van het sociale netwerk. Als het levenseinde in zicht komt, worden de keuzes om dit op een mooie wijze te kunnen organiseren steeds kleiner. Dan is de hospice in de vorm van een ‘Bijna Thuis Huis’ misschien wel een bijzondere mogelijkheid om samen met alle dierbaren het afscheid van het leven op een waardige manier zelf invulling te geven.

Sluitende begroting
De hospice in Sint-Michielsgestel, die verder gaat onder de naam Hospice Parnassia, heeft in 2018 een pand kunnen verwerven dat geschikt wordt gemaakt om in 4 zorgkamers gasten met een levensverwachting van maximaal 3 maanden onder te brengen. Voor de verbouwing is een begroting gemaakt en op basis daarvan is gezocht naar subsidiemogelijkheden. Het Oranje Fonds is daarin een toonaangevende organisatie die ernaar streeft dat niemand zich buitengesloten voelt en dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Dankzij de 25.000 euro van het Oranje Fonds heeft het stichtingsbestuur weer een stap kunnen zetten om de begroting voor de verbouwing sluitend te maken. Naast het Oranje Fonds heeft Hospice Parnassia bijdragen ontvangen van het Rabo Dichtbij Fonds en bijdragen van verschillende private goededoelenfondsen. Stichting Vrienden van hospice Sint-Michielsgestel levert met zijn club van 100 een belangrijke bijdrage in de continuïteit.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …