Tijdens een rondleiding bij het crematorium (foto Floris van Bergen)

Oproep vrijwilligers Nationaal Monument Kamp Vught

Jaarlijks bezoeken ruim 70.000 mensen het voormalig SS-concentratiekamp Vught, waaronder ruim 1900 (school)groepen. Ruim 100 mensen zijn binnen de organisatie op vrijwillige basis actief om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. In oktober start de training voor nieuwe rondleiders en museumlesbegeleiders. Ook worden nieuwe gastheren en gastvrouwen gezocht.

Nationaal Monument Kamp Vught zoekt rondleiders die flexibel inzetbaar zijn om van maandag t/m vrijdag rondleidingen te geven aan schoolgroepen. Specifiek in de maanden mei en juni dient de rondleider twee keer per week beschikbaar zijn. Mondelinge beheersing van de Engelse, Duitse en/of Franse taal is een pre. Ook zoekt het museum begeleiders voor de museumlessen; vrijwilligers die flexibel inzetbaar zijn om lessen te verzorgen voor schoolgroepen in barak 1B, de enige nog overgebleven authentieke barak van Kamp Vught. Er worden kennismakingsgesprekken gevoerd voor eventuele deelname aan de cursus op maandag 18 juni, vrijdag 22 juni, maandag 25 juni, dinsdag 26 juni en donderdag 28 juni.

Museumcafé
Een aantal vrijwilligers is actief als gastheer of gastvrouw om bezoekers te ontvangen in het museumcafé met koffie, thee, versnaperingen en lunches. Jaarlijks komen vele groepen op afspraak voor een rondleiding, die hun bezoek combineren met een horeca-arrangement. Op zaterdag en zondag is het museumcafé geopend met koffie, thee en kleine snacks van 12.00 tot 17.00 uur. Ook hiervoor worden nieuwe vrijwilligers gezocht. Het is belangrijk dat vrijwilligers bereid zijn (van elkaar) te leren, door middel van (zelf)studie, evaluatie en nascholing. Ook worden zelfstandigheid, representativiteit en goede contactuele eigenschappen verwacht. Het herinneringscentrum biedt een verzekering en een beperkte reiskostenvergoeding. Regelmatig zijn er activiteiten om de kennis te vergroten en een goede werksfeer te bevorderen.

Meer informatie
Voor meer informatie of voor aanmelding voor een kennismakingsgesprek kan men contact opnemen met: Cecile Post (rondleidingen en museumlessen) 073-658 7064 of Liesbeth Prijt (gastvrouwen/heren) 073-658 7016 of info@nmkampvught.nl. Zie de website www.nmkampvught.nl voor meer informatie over het herinneringscentrum.

Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600
6263 NT Vught
www.nmkampvught.nl
(073) 656 67 64

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …