Oproep vrijwilligers Avond4daagse Vught

De Avond4daagse Vught zal dit jaar gehouden worden van 14 tot en met 17 juni. Voorzitter Andre Henskens: “Gelukkig mogen we het wandelevenement voor onze vele jeugdige wandelaars weer gaan organiseren. Vorig jaar hebben we als alternatief gebruikgemaakt van de Home-Edition waarbij het deelnemersveld redelijk te noemen was. We kozen ervoor om alle wandelaars persoonlijk een medaille aan huis te bezorgen, als ze de Avond4daagse hadden uitgelopen, met als traktatie een ‘ijsbon’ van Lavinia. Ons bezoek werd steeds erg gewaardeerd, niet alleen door de kinderen, maar zeer zeker ook door de ouders. En steeds werd ook aangegeven dat zij de echte vierdaagse misten. En nu is het bijna zover, we staan te popelen om van de Avond4daagse Vught weer een spektakel te maken.”

Henskens wil ook terugblikken op een vrijwilliger die afscheid heeft genomen als bestuurslid en marsleider. “En dat is Tim van Eeten. Vele jaren heeft hij als marsleider een duidelijke rol gespeeld in het bestuur waardoor ons evenement altijd succesvol is geweest. Hij heeft de keuze gemaakt om als vrijwilliger zijn diensten aan te bieden bij de ‘80 van de Langstraat’. Een prachtig wandelevenement dat veel groter als organisatie is en waarbij Tim zich als een vis in het water voelt. Ik wens hem alle succes en wellicht zien we hem als toeschouwer weer terug in Vught. Dank voor je tomeloze inzet Tim, in de afgelopen jaren! We willen de overige vrijwilligers die de afgelopen tijd ook afscheid hebben genomen, ook nog op een passend moment bedanken.”

Toekomst
Nu naar de toekomst! Henskens: “Wij kunnen als organisatie van de Avond4daagse niet functioneren zonder de bijdrage van vrijwilligers. We hebben nu een voltallig bestuur en dat vind ik geweldig! We krijgen ook een geweldige steun van vrijwilligers via Prins Hendrik en het Rode Kruis. Dat is echter niet genoeg! We hebben dringend behoefte aan mensen die deze traditie willen ondersteunen. De Vughtse Avond4daagse mag niet verdwijnen. Om te garanderen dat zo’n 1900 wandelaars, waaronder zeker 1500 kinderen, deze dagen kunnen lopen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan dit prachtige evenement. Bijvoorbeeld als evenementen-verkeersregelaar (die via een gratis onlinecursus gecertificeerd worden) om de veiligheid te waarborgen, zodat de wandelaars zich veilig kunnen verplaatsen over en langs de weg. We hebben mensen nodig voor de posten waar de wandelaars langskomen, mensen die willen helpen in de logistiek en nog veel meer mooie taken! Overigens zorgt dit vrijwilligerswerk alleen voor belasting in de avonduren en op de wandeldagen, géén vergaderingen. Er is een voorlichtingsavond gepland op 23 maart om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal alles wordt uitgelegd en hebben belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met het nieuwe bestuur.”

Aanmelden
Mocht u op deze avond beschikbaar zijn, dan graag uw aanmelding via: vrijwilligers@a4daagsevught.nl of 06-29204268. Als u verhinderd bent, maar toch graag deel wil uitmaken van een geweldig team, kunt u zich ook aanmelden op bovenstaand mailadres of telefoonnummer. Na aanmelding krijgt u de volledige gegevens over de locatie. De organisatoren willen graag eerst weten op hoeveel aanmeldingen ze kunnen rekenen. Daar is de keuze voor de uiteindelijke locatie van afhankelijk.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.