Piet Karsten (Foto: J.P. Winkens)

Oproep voor landelijke actie met ‘Radar Love’

Vughtenaar Piet Karsten doet een oproep aan alle lezers van Het Klaverblad om mee te doen aan een landelijke actie om op de verjaardag van George Kooymans, die door de spierziekte ALS helemaal niet meer kan spelen, het wereldberoemde Golden Earringnummer Radar Love op te zetten met de ramen open. Dit moet gebeuren op 11 maart om 17.15 uur.

Piet Karsten stuurde het volgende verhaal en een YouTube-filmpje om zijn oproep kracht bij te zetten: ‘Golden Earring bestaat al meer dan 60 jaar. Zelfs langer dan de Rolling Stones. Je gaat door een aantal generaties heen. De relevantie van de Earring voor de Nederlandse popgeschiedenis is evident. Ik ben in deze lange periode gevormd en geïnspireerd door de band Golden Earring. Muzikaal, maar vooral ook door hun oprechte houding en kameraadschap. Ik weet wat het is om jarenlang samen met veel lol met dezelfde collegamuzikanten te mogen spelen. Het worden je broers, je zussen, je vrienden en het voelt als familie. Je deelt lief en leed. Het is als bij de broederschap binnen de Golden Earring. Muziek brengt mensen samen. Het heeft mij in ieder geval veel gebracht. George Kooymans heeft slecht nieuws ontvangen. Zijn lichamelijke gezondheid gaat chronisch achteruit. Het komt voor hem en dus ook voor de Earring niet meer goed. George is op 11 maart jarig. Het plan is om daar een extra vrolijk tintje aan te geven. Ik geef gehoor aan een landelijke oproep van de fanclub van de Golden Earring/George Kooymans om op het tijdstip van 17.15 uur het nummer Radar Love te laten schalmen. Op zijn verjaardag zetten we op dezelfde tijd de (auto)ramen, tuin- en voordeuren open, de geluidsboxen buiten in de tuin of op het balkon … Radar Love! I’ve been drivin’ all night, my hands wet on the wheel. And there’s a voice in my head, that drives my heel …”

Uitdaging
Doe je mee? Geef je gehoor aan de oproep van de fanclub? Ga je deze uitdaging aan? Piet Karsten: “Maak eventueel een creatief filmpje van jouw actie tijdens dit unieke moment en publiceer dit op de bekende digitale platforms. Dan zijn we even samen als één muzikale familie. Viva Golden Earring en George Kooymans!”

Kijk ook op YouTube.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …