Tijdens rondleiding bij crematorium (Foto: Floris van Bergen)

Oproep nieuwe rondleiders NM Kamp Vught

Jaarlijks bezoeken ruim 70.000 mensen het voormalig SS-concentratiekamp Vught, waaronder ruim 1900 (school)groepen. Ruim 100 mensen zijn binnen de organisatie op vrijwillige basis actief om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. In oktober start de training voor nieuwe rondleiders.

Nationaal Monument Kamp Vught zoekt rondleiders die flexibel inzetbaar zijn om van maandag t/m vrijdag rondleidingen te geven aan jongeren van 13-16 jaar oud. Specifiek in de maanden mei en juni wordt een beschikbaarheid van twee rondleidingen per week verwacht. Mondelinge beheersing van de Engelse, Duitse en/of Franse taal is een pre.

Kennismaking
De kennismakingsgesprekken voor eventuele deelname aan de cursus staan gepland op 22, 23, 27 en 28 mei, 3 en 7 juni. Het is belangrijk dat vrijwilligers bereid zijn van elkaar te leren, door middel van (zelf)studie, evaluatie en nascholing. Ook worden zelfstandigheid, representativiteit en goede contactuele eigenschappen verwacht. Het herinneringscentrum biedt een verzekering en een beperkte reiskostenvergoeding. Regelmatig zijn er activiteiten om de kennis te vergroten en een goede werksfeer te bevorderen.

Meer informatie
Voor meer informatie of voor aanmelding voor het kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Cecile Post (073- 6587064) of Liesbeth Prijt (073-6587016), of door een mail sturen naar info@nmkampvught.nl.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …