Vol concentratie ...

Opleiding vrijwilligers Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land

Heb jij ervaring in het begeleiden van groepen en een passie voor de ontwikkeling van kinderen? Wil je jouw liefde voor de natuur met hen delen en heb jij een aantal schooldagen tijd in je agenda om in de natuur de slag te gaan? Dan zoeken we jou als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN.

Op de woensdagen 9, 16 en 23 mei is er een driedaagse opleiding. Daarna volgt een stage als hulpwachter bij een ervaren wachter. Na deze opleiding kun je zelfstandig aan de slag op een van de 3 Bewaarde Land-locaties in Rosmalen, Drunense Duinen of Kampina.

Wachter zijn
In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen zoeken, allerlei planten en dieren leren kennen, ‘sluipspelletjes’ doen en zingen. We richten ons daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Met de opleiding tot wachter, stomen we je helemaal klaar voor het echte werk. Wij zijn een team enthousiastelingen met dezelfde passies als jij. We hopen dan ook dat je langere tijd bij ons blijft.

Meer informatie?
Kijk op www.hetbewaardeland.nl.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …