Opleiding tot vrijwillige jeugdbegeleider in Loonse en Drunense Duinen

IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. In juni start een opleiding voor jeugdbegeleiders in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding tot vrijwillige jeugdbegeleider in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. IVN biedt in de duinen diverse scholenprogramma’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Als jeugdbegeleider neem je de kinderen mee op pad in het park. Door middel van verschillende spellen en activiteiten laat je leerlingen zelfontdekkend leren over de natuur.

Wil jij jeugdbegeleider worden?
Kennis over de natuur is handig, maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Na afronding van de opleiding van vier à vijf dagdelen kun je aan de slag als vrijwilliger bij de IVN-programma’s in het Nationaal Park. Daarnaast land je in een warm netwerk van vrijwilligers en is er volop ruimte om meer te leren over natuur en natuurbeleving met kinderen.

Wat wordt van jou gevraagd?
Je vindt het leuk om kinderen te begeleiden. Bij voorkeur heb je hier al een beetje ervaring mee. En je bent regelmatig door de weeks inzetbaar in de periode maart t/m juni en september t/m november.

Wat houdt de opleiding in?
Tijdens de eerste drie dagen van de opleiding leer je de basis van natuureducatie voor kinderen en maak je kennis met de scholenprojecten van IVN in de Loonse en Drunense Duinen. De vierde en eventueel vijfde dag specialiseer je je in de IVN-projecten, zodat je aan de slag kunt als vrijwillige jeugdbegeleider in de Loonse en Drunense Duinen. De opleiding vindt plaats van juni tot en met september op diverse plekken in de duinen.

Meer informatie en aanmelden: klik hier.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …