Nelly Miricioiu (foto: Hans Hijmering)

Operacursus in ’s-Hertogenbosch met wereldsterren

IVC Summer School Belcanto van 3 t/m 7 september met sopraan Nelly Miricioiu, mezzosopraan Jennifer Larmore en dirigent Giuliano Carella.

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in ’s-Hertogenbosch biedt talentvolle jonge zangers de mogelijkheid deel te nemen aan de IVC Summer School Belcanto. Deze vindt plaats van 3 t/m 7 september in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch en staat in het teken van het repertoire van de componisten Bellini, Rossini, Donizetti en (de jonge) Verdi. Wereldberoemde zangers Nelly Miricioiu en Jennifer Larmore dragen samen met dirigent Giuliano Carella hun kennis over aan de deelnemende zangers, onder wie IVC-prijswinnaars, die worden getraind in zangtechniek, interpretatie en rolpresentaties. Inschrijven voor deelname aan de IVC Summer School Belcanto kan tot 26 juli via info@ivc.nu. Deelnamekosten bedragen € 450. Het IVC biedt de deelnemers aan te verblijven bij IVC-gastgezinnen. De eerste dagen van de Summer School zijn de lessen besloten. Het publiek is van harte welkom bij de openbare masterclass op vrijdag 6 september, twee sessies om 14.00 en 19.30 uur, en het presentatieconcert op zaterdag 7 september, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 4 juni via Bosch Ticket, telefoon 0900-3372723. Meer info op www.ivc.nu.

In de woorden van één van de masters en IVC-winnares in 1979, Nelly Miricioiu: “Belcanto betekent niet slechts ‘mooi zingen’ (de letterlijke vertaling van het begrip). Het is een manier van denken en werken die op elk repertoire toegepast kan worden. De mogelijkheden die het verfijnen van de belcantotechniek met zich meebrengt, zijn eindeloos. Het proces verrijkt de muzikaliteit en de artisticiteit van de zangers, het helpt met het verduidelijken van uitspraak. Het allerbelangrijkste is echter dat het een jonge zanger leert op een werkelijk gezonde manier met de stem om te gaan. Wie dit proces verinnerlijkt heeft een lang zangersleven voor zich.”

Openbare Masterclass
Vrijdag 6 september 2019 • 14.00 | 19.30 uur • Pleinzaal
Dagkaart: € 12 / € 5 (t/m 18 jaar, CJP, studentenkaart)

Presentatieconcert
Zaterdag 7 september 2019 • 20.00 uur • Pleinzaal
€ 16 | € 6 (t/m 18 jaar/student/CJP)
Theater aan de Parade, Parade 23, ’s-Hertogenbosch

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …