Openstelling Buitenlokaal Haanwijk

Iedere tweede zondag van de maand t/m september zal het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend zijn van 12.00 tot 14.30 uur. Binnen wordt door een gids van IVN Den Bosch uitleg gegeven over Brabants Landschap en het landgoed.

Om 12.30 uur start een wandeling onder leiding van een natuurgids. De vaartocht (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder, daar verruilen de bezoekers het vaste land voor het water en stappen in het bootje van de Hertogboeren.

Vaartocht over de Dommel
In samenwerking met Brabants Landschap is met de Hertogboeren een vaartocht georganiseerd die voert over de Dommel richting het Segersgemaal en terug. De tocht voert langs Kasteel Maurick en oud Herlaer. In de boot vertelt de schipper/gids over het Beleg van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629, over de bezienswaardigheden langs de Dommel, de bijzondere natuurgebieden en het oude veerhuis het Vaantje. De tocht start om 10.45 uur bij de steiger in Halder en duurt circa 1 uur.

Aanmelden en kosten
De wandeling onder leiding van een natuurgids van Natuurgroep Gestel is gratis. Voor de vaartocht betalen deelnemers 10 euro p.p. Beschermers van Brabants Landschap betalen 7 euro p.p. op vertoon jaarkaart, ook van andere Landschappen. Prijzen zijn inclusief btw. Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant, aan boord is geen pinmogelijkheid. Aanmelden voor de vaartocht kan via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord of inzet van een tweede of derde boot het verzoek om uiterlijk 48 uur van tevoren te reserveren o.v.v. ‘Publieksexcursie Haanwijk’.

Museum Romeins Halder
Tijdens de openstelling is niet alleen het buitenlokaal geopend, ook Museum Romeins Halder opent dan zijn deuren. Hier gaat u terug naar de tijd toen hier, langs de Dommel, Romeinen leefden. Het museum is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Brabants Landschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van een groene omgeving ‘dichtbij’ huis. Voor meer informatie www.brabantslandschap.nl.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …