(Foto: IJM)

Openingsweekend IJzeren Man Klimbos een succes!

Er is maandenlang hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Precies op tijd voor de herfstvakantie werd afgelopen weekend het IJzeren Man Klimbos geopend.

Waar vorig jaar het IJM Strandhuys restaurant een complete metamorfose heeft ondergaan, was dit jaar het IJM Strandbad aan de beurt. Met een grote speeltuin, sportveldjes, vernieuwde toiletgroepen en een compleet nieuwe kiosk beschikt het recreatiepark nu over alle faciliteiten voor een heerlijk dagje uit. Zo is de IJzeren Man momenteel op zoek naar deelnemers voor een jeu-de-boulescompetitie op de nieuwe banen. Voorheen was de locatie met name ingericht voor het zomerseizoen, maar met de upgrade van het park én het nieuwe IJM Klimbos is dat verleden tijd en biedt het Strandbad jaarrond speelplezier.

Panoramisch uitzicht
Wat meteen opvalt is de 20 meter hoge toren die enerzijds fungeert als startpunt van de klimroutes die beginnen op 3, 6, 9 & 12 meter hoogte. Anderzijds is de uitkijktoren vrij toegankelijk voor bezoekers van het Strandbad. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de gehele IJzeren Man en kijk je uit over het klimbos, de mooie steiger van het IJM Strandpaviljoen en het vernieuwde terras van het IJM Strandbad.

Klimbos voor jong én oud
Maar hoe onderscheidt het nieuwe klimbos in Vught zich van alle andere klimbossen in Nederland? Volgens Bas van de Ven, eigenaar van recreatiepark de IJzeren Man, richten de meeste klimbossen zich vooral op kinderen en dat kon ook anders! Daarom kijken ze hier in Vught verder en is het klimbos niet alleen een leuke activiteit voor kinderfeestjes en schooluitjes, maar ook voor bijv. bedrijfsuitjes. Het IJM Klimbos bestaat namelijk uit verschillende routes, variërend in hoogte en moeilijkheidsniveau. De 15 klimroutes en ‘ziplines’ met in totaal ruim 125 klimonderdelen zijn daarmee uitdagend voor jong én oud en zowel de beginnende als de meer ervaren klimmer.

Geheel in thema
Meerdere gethematiseerde routes sieren het klimbos. Zo is er o.a. een piratenroute met elementen als houten schatkisten en kanonnen. Een jungle route die bestaat uit klimonderdelen met o.a. lianen, boomstronken en lussenbruggen. En gezien de prachtige locatie aan het water mocht ook een waterroute met een kajak, boeien en zwembanden niet ontbreken. Maar niet alleen aan de jongere klimmers is gedacht: de échte avonturiers kunnen zich uitleven op de Mission Impossible route, de moeilijkste route van Nederland op 12 meter hoogte!

Nettenpark
Voor wie het grote klimparcours nog nét wat te uitdagend is, biedt het nettenpark een leuk alternatief. In het 450m2 grote nettenpark klim en klauter je omhoog zonder klimgordel. Overwin de obstakels in het Ninja Warrior nettenparcours, voetbal op 12 meter hoogte of spring in de grote ballenbak.

Druk bezocht openingsweekend
Met gezonde spanning en vooral veel enthousiasme opende het klimbos afgelopen zaterdag haar deuren. Niet alleen de organisatie stond te trappelen… “Mijn vrienden en ik hebben weken afgeteld naar vandaag en meteen online een ticket gekocht zodra dit mogelijk was”, vertelde één van de eerste bezoekers. Op de vraag of het wachten de moeite waard was geweest werd volmondig “Ja, supergaaf. Wij komen zeker nog eens terug!” geantwoord. In het openingsweekend hebben ruim 200 klimmers het klimbos getrotseerd. Hiermee kijkt de IJzeren Man terug op een succesvolle opening en is ze klaar voor de verwachte drukte in de herfstvakantie. Zelf ook komen klimmen? In de herfstvakantie (t/m 25 oktober) is het klimbos dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Reserveren kan eenvoudig online (www.recreatieparkijzerenman.nl) of aan de kassa.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …