Wijkondersteuner Jos Tychon, manager bedrijfsvoering van Woonwijze Pim Peels en wethouder Saskia Heijboer snijden de taart aan voor de opening van de ruimte voor de wijkondersteuners aan de Van de Pollstraat. (Foto Emmy de Graaf/Woonwijze)

Opening ruimte voor wijkondersteuners

Een ruimte om buurtactiviteiten voor te bereiden. Dat was de wens van de Vughtse wijkondersteuners. Maandag 18 maart ging deze in vervulling. Woonwijze, dat nauw samenwerkt met de wijkondersteuners, stelt een garageruimte ter beschikking aan de Van de Pollstraat.

“Fantastisch dat we vanmiddag bij elkaar zijn om deze ruimte te openen”, zei wethouder Saskia Heijboer enthousiast maandag bij de opening van de ruimte voor de wijkondersteuners aan de Van de Pollstraat. “Afgelopen jaren zijn er steeds weer stappen gezet voor de leefbaarheid in de Vughtse wijken door de wijkondersteuners, Welzijn Vught en Woonwijze. Dat is belangrijk, omdat je samen in een buurt leeft en zo ook voor elkaar kunt zorgen.” De wijk- en dorpsondersteuners worden begeleid en ondersteund door Welzijn Vught.

Kosteloos
Woonwijze stelt de garage aan de Van de Pollstraat kosteloos ter beschikking, omdat het de wijkondersteuners een warm hart toedraagt en graag met hen samenwerkt. “We willen samen het verschil maken. Dit is een mooie manier om dat te laten zien”, zei Pim Peels, manager bedrijfsvoering van Woonwijze. Wijkondersteuner Jos Tychon vertelde namens zijn ‘collega’s’ blij te zijn dat er na drie jaar een eigen plek is. “We zijn daar Woonwijze heel dankbaar voor, dit geeft ons rust.”

Door symbolisch een vruchtentaartje aan te snijden, dat staat voor de vruchtbare onderlinge samenwerking, werd de ruimte geopend. Deze wordt door de wijkondersteuners gebruikt om buurtactiviteiten voor te bereiden. Voorheen werd de garage gebruikt voor een fietsenproject, door de Huurders Belangenvereniging van Woonwijze en voor de voedselbank. Saskia Heijboer: “Ik hoop dat deze ruimte door haar geschiedenis een inspiratiebron mag zijn voor vele ideeën.”

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …