Opening Pannûkoek en Osteria Ciao Bella op Fort Isabella

Op 1 september gaan op Fort Isabella de deuren open bij ‘Osteria Ciao Bella’ en ‘Pannûkoek’. Laurens Jongenotter en Kirsten Gieben hebben er ontzettend veel zin in. Laurens: “De verbouwings- en regelfase was interessant en leerzaam, nu wil ik gewoon lekker aan de slag en knallen!”

De twee jonge compagnons (beide 32 jaar) hebben een bewuste verdeling gemaakt. Kirsten is het gezicht van Pannûkoek en Laurens van Osteria Ciao Bella. Twee duidelijke aanspreekpunten, die gaan samenwerken. Kirsten: “Juist de combinatie van twee totaal verschillende concepten maakt het spannend en uitdagend. We hebben een totaalconcept neergezet waar we trots op zijn.” Geregeld kregen ze de reactie: ‘nou die openingsdatum is ambitieus’. Kirsten en Laurens met een brede glimlach: “We hebben geen moment getwijfeld of het zou lukken. En het ís gelukt!”

Het totaalconcept
Kirsten en Laurens hebben Sicilië bezocht om inspiratie op te doen. Er zijn veel afspraken gemaakt met lokale boeren, leveranciers, producenten en koks. Laurens: “We werden betoverd door de manier van werken. Italianen leggen zoveel passie en liefde in hun eten, werkelijk iedereen in de keten draagt zijn steentje bij. We hebben er mede daarom voor gekozen om een partnership aan te gaan met een aantal lokale boeren, producenten en koks.” De gerechten van Osteria Ciao Bella worden lokaal ambachtelijk deels door Italiaanse koks op Siciliaanse bodem voorbereid. Ze maken gebruik van verse, biologische en ecologische producten die ze zelf verbouwen in de directe omgeving. Zelf noemen ze het comfort food met een snufje ‘amore’: simpel, eerlijk en smakelijke gerechten: alsof je thuis bij ‘la mama’ eet. En dat is precies het ‘vertrouwde’ gevoel dat je krijgt wanneer je bij Osteria Ciao Bella aan tafel gaat. In een chique ambiance en niet pretentieus, voel je thuis, ontmoet, geniet en ontspan. De Osteria is verdeeld in een ‘apericena’ gedeelte waar je geniet van aperitivo hapjes en drankjes en een gedeelte waar je à la carte kunt eten. Op zondag ga je met je gezin, familie of vrienden ‘pranzare’ en geniet je van een gezellige en smakelijke brunch aan lange tafels zoals de Italianen dat doen.

Niet zo maar pannenkoek
Pannûkoek is niet zo maar een pannenkoekenrestaurant. Het ademt rust, sereniteit en een vleugje eigentijdse Franse romantiek. Bij Pannûkoek wordt de ‘oud-Hollandse pannenkoek met stroop en spek’ gecombineerd met een meer ‘bewuste en gezonde leefstijl’. Wat opvalt zijn de specials zoals de ‘wake-up call-pannenkoek’ en de ‘zet-jezelf-in-de-gewenste-emotionele-staat-thee of koffie’ waarbij je tips en een coachinggesprek kunt bestellen. Kirsten: “Ik vind het heerlijk om in dit concept eten, drinken en coaching te combineren. Het is een kleine moeite om in korte tijd iemand op een positieve manier aan het denken te zetten en te inspireren. We organiseren voor jong en oud diverse workshops en activiteiten. Op woensdagmiddag bijvoorbeeld kidsyoga en meditatie op het gras naast het restaurant. Op vrijdagmiddag het filosofisch kindercafé van Vught. Voor feesten, evenementen en trouwerijen verandert Pannûkoek in Pannûkoek by Night.”

Fort Isabella
Fort Isabella creëert met betrokkenheid, energie en passie een unieke samenleving, waar wonen, werken, recreatie en educatie samenkomen. De afgelopen maanden is het horecapand deels verduurzaamd. Later dit jaar komen er nog nieuwe kozijnen met isolerend glas (ook geluid) in het hele pand. De grote verduurzamingsslag zal over een paar jaar plaatsvinden. “Wij zien uit naar de opening van de twee horecaconcepten. Deze sluiten goed aan bij onze bezoekers en bewoners en passen mooi bij de samenleving die we hier creëren. Als echte Isabellisten, zullen Kirsten en Laurens actief meewerken aan bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en bijeenkomsten”, vertelt Olivier Koning van Fort Isabella.

Kijk ook bij

Heeft de waterstofauto nog toekomst?

Ingezonden mededeling Wanneer je de cijfers van de verkochte aantallen auto´s bekijkt, dan valt het …