Opening Belevingstuin Groote Cingels

Woensdag 31 mei was het feest, groot feest op Groote Cingels. In 2010 was het nog een braakliggend terrein, nu ligt er tussen de woningen op het terrein van Cello op Groote Cingels in Vught een prachtige Belevingstuin. Deze tuin werd woensdag 31 mei officieel geopend. Compleet met gebak, muziek en ballonnen voor alle aanwezige cliënten en overige betrokkenen.

Zien, voelen, ruiken, beleven, spelen en ontmoeten, dat zijn de trefwoorden waar een Belevingstuin voor staat, zo ook in de Belevingstuin van Groote Cingels. In de tuin, die uiteraard rolstoeltoegangelijk is, staan grassen, veldbloemen, wilde planten te midden van natuurlijke elementen. Het waterornament zorgt voor een rustgevend geluid. De oude, dode bomen die gekapt zijn, zijn hergebruikt in de aanleg van de tuin, waardoor de tuin een bijzondere uitstraling krijgt. Het wandorgel, de kleurrijke trommels, de lachspiegel en de grote schommelbank zorgen voor leven in de brouwerij, want ook dat mag er zijn. Voor ieder wat wils.

De Belevingstuin is voor iedereen vrij toegankelijk, de cliënten van Groote Cingels in het bijzonder kijken er enorm naar uit om gebruik te maken van de tuin. De Dienstengroep van Cingel 10 heeft een bijdrage geleverd aan de officiële opening. Zij zorgden ervoor dat houten vogelhuisjes van InHout uit Sint-Michielsgestel inclusief verf bij de dagbestedingslocaties op Cingels werden bezorgd, vervolgens is er volop geknutseld en geverfd door de cliënten van Cello. De beschilderde vogelhuisjes hangen aan de wanden van de schuurtjes rondom de tuin. De dode boom die in de tuin is blijven staan is geadopteerd door Dagbesteding Cingel 13, door het jaar heen wordt deze boom door de cliënten ‘aangekleed’ en versierd in verschillende thema’s. Dit maakt de tuin compleet en zo wordt de tuin van iedereen. Een mooie bijkomstigheid!

Een Belevingstuin zonder sponsoren is niet mogelijk. Cello dankt dan ook, namens de cliënten van Groote Cingels, Toekomst Schoonmaakbedrijven uit Schijndel, Paul Hoevenaars Hoveniersbedrijf uit Vorstenbosch en een aantal vrouwen uit Vught voor het mede mogelijk maken van de Belevingstuin.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …