Open repetitie Vught Vocaal op 15 september

Op woensdagavond 15 september, midden in de Vughtse Cultuurweek, houdt Vught Vocaal een open repetitie in de Speeldoos. Iedereen die graag eens wil ervaren hoe het is om in een groep te zingen, is welkom.

U denkt natuurlijk, maar zingen in groepsverband kan toch niet tijdens de lockdown? Nee, maar sinds 26 juni mag en kan het weer, onder voorwaarden. In dit artikel leest u hoe Vught Vocaal de coronaperiode is doorgekomen en hoe het koor nu vol enthousiasme, maar wel doordacht, het samenzingen weer oppakt met een project dat bruist van levenslust en optimisme.

Zingen via Zoom
Tijdens de eerste lockdown was samen zingen, binnen én buiten, onmogelijk. Totdat Cora van Rijn, dirigent van Vught Vocaal, een online ‘meeting’ startte en ons meenam in een experiment dat elke week een stukje verder kwam. Iedereen zong thuis achter zijn eigen computer, met de piano, de stem van Cora en later het programma Musescore mee, zodat de koorleden konden blijven oefenen met het meerstemmig zingen. Op die manier studeerden ze tal van nieuwe liedjes in, maar echt sámen zingen was het natuurlijk niet.

In de buitenlucht
Maar toch, toen de koorleden vlak voor de zomervakantie van 2020 weer buiten mochten zingen, vielen als bij toverslag al die eenzaam ingestudeerde zangpartijen harmonieus samen. Dat gaf hen de moed om ook tijdens de tweede lockdown weer online verder te gaan. Het resultaat hebt u misschien wel eens gehoord toen ze op de trappen van het Vughtse raadhuis, in de frisse buitenlucht, de eerste ‘live’ repetities hielden. Totdat de Speeldoos op 26 juni openging en het koor weer in de grote theaterzaal mocht repeteren, werden tijdens die repetities de coronaprotocollen – een goed geventileerde ruimte, iedereen op vaste plaatsen, met anderhalve meter tussenruimte – strikt in acht genomen.

Nieuwe plannen
Vught Vocaal durft nu weer plannen te maken voor een volgend project, dat in mei 2022 gepresenteerd zal worden. Het heeft als titel ‘Myn hert altyt heeft verlanghen’. Die regel komt uit een middeleeuws lied, maar staat ook voor het postcoronatijdperk: optimisme, de vreugde om weer samen te kunnen zijn en het leven te vieren. Het wordt dan ook een feestelijk en vrolijk project, met muziek en andere kunstvormen in en rond de Lambertuskerk in Vught.

Zangers gezocht
Ben je benieuwd of zingen bij Vught Vocaal iets voor jou is? Wil je meer weten over het nieuwe project of heb je gewoon zin om een avondje samen te zingen? Op woensdag 15 september kun je meedoen met een open repetitie, gratis! Koorervaring is niet nodig, en je hoeft ook niets van tevoren in te studeren. Wel wordt gevraagd om je vooraf aan te melden via secretaris@vughtvocaal.nl, zodat een plaats gereserveerd kan worden. Meer informatie vind je op vughtvocaal.nl en op Facebook.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …