Open kloostertuin en -kerk Stadsklooster San Damiano

Van mei tot en met oktober worden de kloostertuin en -kerk van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand opengesteld voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en waar je de vogels om je heen hoort zingen.

Ook kun je a.d.h.v. een boekje op audiotour op je eigen telefoon een bezinnende wandeling maken langs 12 plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Zij zijn de inspiratiebronnen van de bewoners van het Stadsklooster. De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar wordt met vrijwilligers uit de buurt gewerkt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo worden nog meer leven, kleur en beleving in de tuin gecreëerd.

De kloosterkerk is ook open tijdens deze middagen (m.u.v. 9 juli). Je kunt hier rustig even rondkijken, plaatsnemen en een kaarsje branden.

Je zult in de kloostertuin en -kerk ontvangen worden door de bewoners van het Stadsklooster, ze maken graag een praatje met je.

De kloostertuin en -kerk zijn open op zaterdag 14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen de tuin is open), 13 augustus, 10 september en 8 oktober, van 14.00 – 16.00 uur. Dan staan de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 en de kloosterkerkdeur voor je open.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …