Open huis Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding

Op zondag 18 maart van 11.00 tot 15.00 uur houdt Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding uit Vught een open huis. U bent welkom om een kijkje te komen nemen.

Voor veel nabestaanden, waarbij thuis opbaren niet tot de mogelijkheden behoort, is het ‘Huis van Afscheid’ dé plek om in een huiselijke sfeer afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. “Het Huis van Afscheid is van oudsher een woonhuis”, vertellen Lilian, Henriëtte en Wilma. “Mede om die reden ademt het een warme sfeer. Het is een aangename plek waar we mensen in alle rust kunnen ontvangen. De overledenen kunnen hier worden verzorgd en opgebaard in een van de beschikbare ruimtes. We hebben bovendien een 24-uurs kamer voor mensen die het prettig vinden om bij hun dierbare te kunnen zijn op het moment dat zij daar behoefte aan hebben.”

Moeilijke periode
Wanneer iemand overlijdt, breekt voor nabestaanden een moeilijke periode aan. Mensen zitten vol emoties terwijl er tegelijkertijd in korte tijd veel geregeld moet worden. Lilian: “We kunnen het verdriet niet wegnemen, maar door onze persoonlijke zorg en aandacht kunnen we wel helpen dit te ‘dragen’. Goed luisteren is daarbij essentieel. Een persoonlijke uitvaart die past bij de overledene en die bij de nabestaanden zorgt voor een positieve herinnering, is de eerste prioriteit.” Gedurende het hele proces hebben de nabestaanden zoveel mogelijk te maken met één persoon die hen begeleidt. Wilma: “Dat geeft rust en vertrouwen. Doordat we een relatief kleine organisatie zijn, kunnen we de kwaliteit waar mensen recht op hebben, ook waarborgen. De uitvaartbegeleidsters doen hun werk vanuit het hart, ze vinden het bijzonder om op deze manier iets voor anderen te mogen betekenen.”

Contact
Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding, Industrieweg 28, 5262 GJ Vught. Voor meer informatie: 073-6569303 (dag en nacht bereikbaar), info@doriendenijs.nl en www.doriendenijs.nl.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …