Open huis Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding

Op zondag 17 maart van 11.00 tot 15.00 uur houdt Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding een open huis. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op het adres Industrieweg 28, 5262 GJ Vught.

Voor veel nabestaanden, bij wie thuis opbaren niet tot de mogelijkheden behoort, is het ‘Huis van Afscheid’ dé plek om in een huiselijke sfeer afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. “Het Huis van Afscheid is van oudsher een woonhuis”, vertellen Lilian, Henriëtte en Wilma. “Mede om die reden ademt het een warme sfeer. Het is een aangename plek waar we mensen in alle rust kunnen ontvangen. De overledenen kunnen hier worden verzorgd en opgebaard in een van de beschikbare ruimtes. We hebben bovendien een 24-uurskamer voor mensen die het prettig vinden om bij hun dierbare te kunnen zijn op het moment dat ze daar behoefte aan hebben.”

Persoonlijke aandacht
Wanneer iemand overlijdt, breekt voor nabestaanden een moeilijke periode aan. Mensen zitten vol emoties terwijl er tegelijkertijd in korte tijd veel geregeld moet worden. Lilian: “We kunnen het verdriet niet wegnemen, maar door onze persoonlijke zorg en aandacht kunnen we wel helpen dit te ‘dragen’. Goed luisteren is daarbij essentieel. Een persoonlijke uitvaart die past bij de overledene en die bij de nabestaanden zorgt voor een positieve herinnering, is de eerste prioriteit.”
Gedurende het hele proces hebben de nabestaanden zoveel mogelijk te maken met één persoon die hen begeleidt. Wilma: “Dat geeft rust en vertrouwen. Doordat we een relatief kleine organisatie zijn, kunnen we de kwaliteit waar mensen recht op hebben, ook waarborgen. De uitvaartbegeleidsters doen hun werk vanuit het hart, ze vinden het bijzonder om op deze manier iets voor anderen te mogen betekenen.” Voor meer informatie: 073-6569303 (dag en nacht bereikbaar), info@doriendenijs.nl en www.doriendenijs.nl.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …