Zicht op afslag hole 4

Open dagen Golfclub Vught en ‘Start met golf’ voor jong en oud

Golfclub Vught houdt zondag 11 april de maandelijkse open dag ter kennismaking met de golfsport en de vereniging. De clinic is zowel voor jeugdspelers als senioren bestemd. Ben je enthousiast geworden en wil je je verder bekwamen in de golfsport? Dan kun je de cursus Golfstart volgen die door golfprofessionals wordt verzorgd.

Wie vanuit Esch door de bossen naar Helvoirt fietst, ontdekt halverwege tussen de bomen Golfclub Vught. Een verborgen pareltje in de vrije natuur op fietsafstand van Oisterwijk, Esch, Haaren en Helvoirt. Voorbij het hockeyterrein van MOP beland je in een oase van rust. Het heerlijke terras met uitzicht op de grote vijver en prachtige golfbaan brengt je direct in vakantiestemming. Hier komen alle positieve kenmerken van het moderne golf op één plek samen. Dat spreekt een veel bredere doelgroep aan dan in het traditionele golf gebruikelijk was.

‘Golfstart’ ideale break-out
Vaak inspireert een crisis mensen om eens iets nieuws uit te proberen. Bij Golfclub Vught voelen ze dat goed aan. Juist nu mensen meer dan ooit behoefte hebben aan actie, ontspanning én buitenlucht, wordt dit voorjaar opnieuw de wervingsactie ‘Golfstart’ gelanceerd. Het eerste doel is om mensen zelf te laten ervaren hoe ontzettend leuk golf is. Een bijzonder initiatief waarbij je in 6 lessen van 1 uur je baanpermissie behaalt. De kosten voor deelname bedragen 99 euro.

Absolute Golf
Sinds 1 september 2018 zijn de golfprofessionals van ‘Absolute Golf’ werkzaam bij Golfclub Vught. Martin Groenendaal en Felix Meijer zijn ambitieus, geven verfrissend les en hebben ruime golfervaring om zowel de recreatieve als geoefende golfer de fijne kneepjes van het golfspel bij te brengen. Felix Meijer heeft leren golfen door te trainen, lezen én analyseren. Martin Groenendaal door het eenvoudigweg te doen. Felix heeft als expertises onder meer de Trackman-lessen en clubfitting. De expertise van Martin ligt op scorend vermogen en course management.

Open dagen
Golfclub Vught verzorgt zondag 11 april een open dag van 13.00 tot 14.30 uur. Tijdens deze clinic maak je kennis met de golfsport, ga je afslaan op de driving range, kun je putten op de oefengreens en leer je de beginselen van het chippen. Je ontdekt dat drempelvrees overbodig is. Iedereen kan leren golfen, op elke leeftijd. Je bepaalt zelf hoe hoog je de lat voor jezelf legt. Daarom is juist golf zo geschikt voor zowel jeugdige en fanatieke sporters als voor senioren die gezonde actie met ontspanning willen combineren.
De open dagen staan elke tweede zondag van de maand op het programma. In 2019 en 2020 trokken de clinics een verrassend aantal starters naar de Vughtse golfbaan, onder wie veel werkende ‘oudere jongeren’. Juist voor hen is ‘shortgolf’ interessant. Want daarin voorziet de negen holes par-3 baan van Golfclub Vught. Het maakt het mogelijk om na het werk een uurtje je hoofd leeg te slaan.

Aanmelden
Aanmelden voor de open dag 11 april: www.opengolfdag.nl (zoek op Vught). Aanmelden Golfstart: www.golf.nl/golfstart (zoek op Vught). Golfclub Vught is gelegen aan de Bus 2 in Vught.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …