(Foto: Chiara Beltramini)

Open dag Liliane Fonds op 9 september

Historie, cultuur en inspiratie

Op zaterdag 9 september opent het Liliane Fonds de deuren van het kantoor aan de Havensingel in ‘s-Hertogenbosch voor een bijzondere open dag. Deze dag valt namelijk samen met Open Monumentendag.

Bezoekers worden getrakteerd op een rijk gevarieerd en verrassend programma, een geweldige mix van historie, cultuur en inspiratie. Wat te denken van een gastspreker van wereldformaat: Marc Lammers, de gouden hockeycoach van de Olympische Spelen van 2008. In zijn kenmerkende betrokken, levendige en emotionele stijl neemt Marc het publiek mee in zijn presentatie ‘Zie de kracht in elk kind’, wat ook het thema is van de nieuwe campagne van het Liliane Fonds.

Natuurlijk kunnen bezoekers het bijzonder sfeervolle monumentale pand – het voormalige klooster Sint Martha – bezichtigen. Via rondleidingen, fototentoonstellingen en presentaties komt de bezoeker tot in detail te weten over de historie van het gebouw én over het werk van het Liliane Fonds voor kinderen met een handicap in de armste delen van Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Medewerkers van het Liliane Fonds, onder wie directeur Erik Ackerman, vertellen er alles over.

Optredens De Bridge
Er is nog veel meer te beleven op 9 september. In de zonnige binnentuin zijn er optredens van De Bridge, de bijzondere huisband van stichting My Breath My Music. Deze stichting geeft kinderen en jongvolwassenen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid om muziek te maken met op maat gemaakte instrumenten. Wie na een bezoek aan de open dag van het Liliane Fonds nog verder op ontdekking gaat in ’s-Hertogenbosch kan zich alvast voorbereiden via een interessante presentatie over het allerbekendste monument van de stad: de Sint-Janskathedraal. Voor de benodigde extra energie wordt ook gezorgd, want in het werkcafé zijn enkele heerlijke gerechtjes verkrijgbaar.

Programma en aanmelden
Op www.lilianefonds.nl/opendag staat het complete programma van de open dag en kunnen bezoekers zich aanmelden.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …