Open dag Landgoed Bleijendijk

Op 17 september 2017 van 11.00 tot 16 uur opent Landgoed Bleijendijk de poorten en geeft mensen uit Vught en omgeving de mogelijkheid te zien, te horen, te beleven en te proeven wat het landgoed allemaal te bieden heeft.

Op de centrale weide ’t Juffrouwsweitje zullen verschillende thema’s aan bod komen waar op dit moment op het landgoed aan wordt gewerkt. Er worden mini-workshops gehouden in het thema Bewustzijnsontwikkeling, waar op Bleijendijk veel aandacht voor is. Er zal informatie te vinden zijn van alle coaches en trainers die op Bleijendijk een zeer divers scala aan workshops en trainingen geven. Er zijn zelfs ter plaatse yoga-oefeningen te doen. Er zullen informatie en foto’s zijn van de workshop- en overnachtingslocaties op het landgoed, evenals over de vakantiekampen voor kinderen die in de zomer te volgen zijn. Zowel de imker als de jager doen hun verhaal en de prille projecten om meer landgoedproducten te produceren worden gepresenteerd, evenals het voedselbos-initiatief.

Boerderij Bleijendijk geeft rondleidingen, kinderen kunnen daar hun melkdiploma halen, op hooi klimmen, melk en een stukje vlees proeven en uiteraard kalfjes aaien.

Stichting Natuureducatie Bleijendijk is weer actief voor de kleintjes, waar hoofdtooien gemaakt kunnen worden, uilenballen van Bleijendijk uitgeplozen kunnen worden en er een speurtocht over het landgoed te doen is. Uiteraard zijn de vrijwilligers er om de nodige wervende gesprekken te voeren, want ze kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken.

Er kan de hele dag vlot gevaren worden op de Essche stroom en er zijn biologische hapjes en drankjes te krijgen en voor zowel jong als oud is er van alles te doen!

Men kan te voet, fiets of met de huifkar (zonder hond) over het terrein, parkeren is buiten het landgoed langs de Oude baan. De tweede en derde ingang zijn open. De workshop- en overnachtingslocaties zijn die dag niet toegankelijk. Locatie: Bleijendijk 2, Vught.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …