Open dag Landgoed Bleijendijk zondag 22 september

De open dag van Landgoed Bleijendijk in Vught is zondag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur. Er is dan weer van alles te zien en te doen op het unieke landgoed. U kunt met de huifkar door de statige lanen naar de verschillende activiteiten gereden worden. Op de Essche stroom gaan de vlotten te water en in de op hout gestookte oven van het bakhuisje worden biologische pizza’s gebakken.

Bij Boerderij Bleijendijk kunnen de kinderen in het kruidige hooi spelen, zijn er allerhande biologische hapjes te krijgen en is er een ludiek spel te spelen. De Oude Bleijendijker kaas zal officieel gepresenteerd worden en uiteraard is er een melkdiploma te behalen voor de kleintjes. Er wordt uitleg gegeven bij de 24/7 boerderijwinkel en er kunnen vragen gesteld worden aan de boer over de biologische melkveehouderij.

Rondleidingen
Er worden verschillende rondleidingen over het landgoed te voet gegeven met verschillende thema’s: wildbeheer door de jager, natuurontwikkeling door de hovenier, landgoedgeschiedenis en -ontwikkeling door de landgoedmedewerker, een vertelwandeling door de verhalenverteller en de imker doet een ronde door de ogen van de bij. Er worden instapworkshops mindfulness gehouden waar iedereen aan mee kan doen. En er wordt een overnachting in het authentieke 4 persoons huisje ’t Sluisje verloot.

Bewustwording
Er kunnen uilenballen uitgeplozen worden bij Stichting Natuureducatie Bleijendijk, die vanuit de sfeervolle boshut het hele jaar schoolkinderen bewust maakt van wat er gaande is in de natuur om hen heen. Er kan popcorn gebakken worden en de bezoekers kunnen gewoon genieten van de prachtige natuur op het historische Landgoed Bleijendijk. Entree is 2 euro per volwassene, kinderen gratis. Honden niet toegestaan. Fietsen mag, maar let een beetje op elkaar. Met het toegangskaartje is een gratis kopje koffie of thee te verkrijgen op verschillende plekken op het landgoed. Kortom, opnieuw een gezellige buitendag voor iedereen die van de natuur houdt. Het volledige programma met tijden en meer informatie is te vinden op: www.bleijendijk.nl.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …