Open dag jeugdorkest FOH

10 jaar geleden richtte het Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch (FOH) een eigen jeugdorkest op. Dat gebeurde in Theater de Speeldoos in Vught, waar nu het 10-jarig jubileum wordt gevierd met een Open Orkestdag op 11 september.

Daar waar het 10 jaar geleden is begonnen, in de Speeldoos in Vught, verzorgt het jeugdorkest FOH een feestelijke dag, in samenwerking met PlazaCultura Vught. Ben je tussen de tussen 10 en 18 jaar, bespeel je een instrument en heb je ongeveer 1,5 jaar les gehad, geef je dan op voor de Open Orkestdag. Ervaar hoe geweldig het is om mee te spelen in een echt symfonieorkest en hoe het is om op het podium van de Speeldoos een concert te geven.

Ontwikkelen muziektalent
In de afgelopen 10 jaar hebben al veel tieners uit de wijde omgeving van Den Bosch en Vught met veel plezier in dit orkest gespeeld. Het is dan ook het enige jeugdsymfonieorkest in de regio en het heeft daardoor een belangrijke regionale functie voor het ontwikkelen van muziektalent. Dirigent Lex Bergink, die al sinds de oprichting met veel enthousiasme voor het orkest staat, zoekt samen met ouders (vrijwilligers) en kinderen de muziek uit die gespeeld wordt. Deze muziek varieert van klassiek, film- tot popmuziek. Lex dirigeert ook het hoofdorkest: “Maar, niets is zo mooi als jeugd samen muziek laten maken.” Het was destijds hard werken voor de vrijwilligers die zich voor de oprichting van het jeugdorkest hebben ingezet en dat is het eigenlijk nog steeds: leuke muziek uitzoeken, optredens en concerten organiseren, subsidies en sponsors zoeken, logistiek regelen en natuurlijk ook nieuwe leden zoeken. Want de oudere leerlingen van het jeugdorkest gaan elders studeren of stromen door naar het hoofdorkest van het FOH. Het jeugdorkest heeft al opgetreden in Kasteel Heeswijk, de Efteling en het heeft deelgenomen aan concoursen voor jeugdorkesten.

Aanmelden
Op dit moment repeteert het jeugdorkest wekelijks in Novalis in Vught, na de zomervakantie hoopt het terug te kunnen naar een vertrouwde plek bij Vivent Mariaoord in Rosmalen. Aanmelden voor de Open Orkestdag in de Speeldoos kan via www.fohsite.nl.

Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …